26 Nisan 2024 Cuma

Ölümsüzler Köln'de anıldı

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler Köln'de düzenlenen gecede anıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı gecede komünistler, mücadeleyi büyütme sözü verdi, ezilen halkalara kavgayı büyütme çağrısı yaptı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) "Kasım şehitler ayı" dolayısıyla Almanya'nın Köln kentinde "Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye" şiarıyla anma gecesi düzenlendi.

Anmanın gerçekleştirildiği devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin resimlerinin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı gece, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. KGÖ'lüler, saygı duruşu öncesinde oluşturdukları kortejle, sloganlarla salona girdi.

Ardından, MLKP'nin mücadele tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı sinevizyon gösterimi sırasında, şehitler atılan slogan ve alkışlarla selamlandı.

'EKİM DEVRİMİ 105 YILDIR HALA GÜNCEL'
Ardından ise MLKP Avrupa Komitesi adına konuşma yapıldı. 7 Kasım'ın, Ekim devriminin 105. yıldönümü olduğunu hatırlatan MLKP temsilcisi, "Ekim devrimi hala güncelliğini koruyor. Bugün yaşanan halkların isyanı, Ekim devriminin bize güncel olduğunu gösteriyor" dedi.

'İRAN'DAKİ İSYAN, İSYANLARIN DAYANIŞMA İLE BÜYÜYEBİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR'
İran'da başlayan halk isyanının 8 haftadır sürdüğünü kaydeden MLKP temsilcisi, İran'da ki faşist molla rejimine karşı başlayan halk ayaklanmasının 8. haftadır sürdüğünü hatırlatılan konuşmada, "Hem enternasyonal halkların dayanışması, hem de kadınların enternasyonal dayanışması bize küresel çapta isyanların dayanışma içinde büyüyebileceğini gösteriyor" denildi.

"Batı Kürdistan olan Rojava devrimi, Ekim devriminin güncelliğini gösteren önemli bir örnek" diyen MLKP temsilcisi, "Rojava'ya dönük Türk sömürgeciliğinin emperyalistlerle işbirliği halinde saldırganlığına, SİHA'lar ile suikastalarine rağmen Rojava kadın devrimi, farklı uluslardan halkların komün yaşamı bölgede önemli örnek olmaya devam ediyor" diye kaydetti.

'GREVLER, İŞGALLER, BOYKOTLAR, AYAKLANMALAR YANIT BULUYOR'
Bütün dünyada kapitalist krizin yaşandığına işaret eden MLKP temsilcisi, şöyle devam etti: "Daha fazla savaş, yıkım, faşizm, sömürgecilik, ırkçılık, kronik işsizlik, yoksulluk, ekolojik kriz reva görülüyor. Sınıf çelişkileri artıyor. Cins çelişkileri artıyor. Ekonomik kriz, gelir eşitsizlikleri daha da büyüyor.

İşçiler, işsizler, küçük esnaflar, küçük toprak sahipleri, işçi-işsiz kadınlar yoksullar bu çelişkileri derinden yaşıyor. Ezenler ile biz ezilenler arasındaki bu çelişkilere dünyanın birçok yerinde grevler, işgaller, boykotlar, barikatlar, ayaklanmalarla yanıt buluyor.

Patlamalar yaşanıyor dünyanın birçok yerinde. Patlamanın en büyük merkezi Kürdistan'dır. Rojhilat'ta İran'da bu patlamayı gördük. Rojava da bu patlamayı gördük. Bakur'da Türkiye'de Kuzey Kürdistan'da bu patlamayı gördük. Ortadoğu'da emperyalistlerin savaş, işgal gerçekliği altında bölgede halkların patlama olasılıkları Arap baharı ve sonrasında Gezi ayaklanmalarında olduğu gibi çok yüksek olduğu.

Ortadoğu ve Kürdistan patlama merkezidir. Kürt halkının özgürlük mücadelesi bu patlama merkezlerinin önde gelenlerindendir. Devrimci dinamiklerin olduğu Kürdistan, Rojava Türkiye devrime gebedir.

'BU DİRENİŞİ AVRUPA'YA TAŞIYABİLİRİZ'
Ekimin güncelliği bu toprakların pratiği ile buluşma yolundadır. Bu direnişi biz Avrupa'ya taşıyabiliriz. Ekim devriminin güncelliği Avrupa halkları içinde geçerlidir."

'DEVRİMCİ ÇIKIŞIN İMKANLARI VAR, BUNU GÖRMEK ZORUNDAYIZ'
Faşist saray iktidarının saldırılarına da dikkat çeken MLKP temsilcisi, "Çözümün seçimlerde, iktidar değişikliğinde görenler yanılacak. Faşizm yıkılmadan, kapitalizm yıkılmadan, sosyalizm gelmeden çözümün gelemeyeceğini bilmeliyiz. Devrimci çıkışın imkanları var bunun görmek zorundayız" dedi.

'BU KAVGA SENİN KAVGANDIR, HEP BİRLİKTE BÜYÜTELİM'
Komünistlerin her yerde savaşın en önünde yer aldığını vurgulayan temsilci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "21. yy devrimler çağıdır, 21. yy kadın devrimi çağıdır. Kadın hareketi ile LGBTİ+ hareketinin ittifakıyla heteroseksizme karşı mücadele yüzyılı olacak bu yüzyıl. Ölümsüzlerimizi andığımız bu gecemizde onların ideallerini, sosyalist dünya özlemini gerçeğe kavuşturana kadar mücadele sözünü bir kez daha sizlerin huzurunda yineliyoruz.

Bu kavga özgürlük ve onur kavgasıdır. Bu kavga toplumsal adalet ve mutlu bir hayat kavgasıdır. Bu kavga ulusal eşitlik kavgasıdır. Bu kavga cinsel eşitlik kavgasıdır. Bu kavga sosyalizm yolunda sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa, cehalete son verme, doğayı yıkımdan kurtarma kagasıdır. Bu kavga senin kavgandır. Öyleyse bu kavgayı hep birlikte daha güçlü büyütelim!"

KGÖ: YOLDAŞLARIMIZIN BAYRAĞINI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ
Gecede Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına da konuşma yapıldı. KGÖ'nün mücadelenin en önünde yer aldığı belirtilerek, "Zilan Destan, Ulaş Alankuş'un yolunda nice genç devrimci, komsomolca bir savaşım tarzını geliştiriyor. Bugün zaferler kuşağının, Rojava'nın savaş siperlerinden Avrupa topraklarına kadar gençliğin var olduğu her alanda mücadele büyüyor" denildi.

"Dökülen kan yerde kalmayacak, yoldaşlarımızın bize bıraktığı bayrağı daha da yukarı taşıyacağız" diyen KGÖ temsilcisi, gençlere KGÖ'de örgütlenme çağrısı yaptı.

TSP: TUTSAKLARIN DIŞARIDAKİ SESİ OLMALIYIZ
Tutsakların Ses Platformu (TSP) temsilcisi ise, Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde devrimci tutsakların faşist saray iktidarının saldırılarına karşı direnişi büyüttüğünü vurguladı. Tutsakların, tüm saldırıları rağmen dört duvar arasında hayatı üretmeye devam ettiğini belirterek, "Tutsakları sahiplenmek devrimci görevimizdir. Onların dört duvar arasında yükselttiği sese ses katmalıyız, dışarıdaki sesi olmalıyız" dedi. TSP temsilcisi, Avrupa'daki tüm göçmenleri, tutsaklarla dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

'ONLARIN AYAK İZLERİNE BASARAK YÜRÜYECEĞİZ'
Ardından, şehit ve tutsakların aileleri tek tek sahneye çağrıldı ve karanfiller verildi. Aileler adına yapılan konuşmada ise şunlar ifade edildi: "Onların yolunda, onların umutlarını büyüterek, yarını kurmak için mücadeleye devam ediyoruz. Ayak izleri önümüzde, her birinin ayak izlerine basarak, yürüyeceğiz" denildi.

Gecede sahne alan sanatçıların ezgileriyle halay çekildi. Gecede sık sık, "Yaşasın partimiz MLKP", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor", "Partinin güneşi Komünist Kadın Örgütü", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü", "Biji berxwedana Rojava", "Şehit namırın" sloganları atıldı.

MLKP'nin düzenlediği "Kasım şehitler ayı" gecesine, DKP/Birlik, MKP, Partizan, FED-MED Alman Komünist İnşa (KA) mesaj gönderdi.