16 Eylül 2024 Pazartesi

ÖGD: İktidara teslim olmayacağız

Son KHK ile kapatılan Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitimi savunan; özgür demokratik halk üniversiteleri modeli için mücadelede eden; kampüslerin özgürleşmesini savunan biz devrimci gençler, iktidarın üzerimizdeki planlarına teslim olmayacağız" dedi.
8 Temmuz'da yayınlanan 701 sayılı KHK ile kapatılan Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği yazılı açıklama yaptı.
 
"KHK'nın Açılımı: Ülkede İktidara Karşı Çıkmak Yasak" denilen açıklamada KHK'ların amacının muhalefeti susturmak olduğu belirtildi.
 
"AKP hükumeti, üniversiteleri kendisine karşı olanlardan arındırıp boşaltmaya çalışıyor. İhraçlar ve hukuksuz işlemlerle üniversiteleri ot bitmez çorak topraklara çeviren iktidar; kampüsleri kendi iktidar alanı haline getirme derdinde" denilen açıklamada barış bildirisini imzalayan akademisyenlerin ihraç edilmesi de eleştirildi.
 
KAMPÜSLERİ ÖZGÜRLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
Açıklamanın devamı şöyle: "İktidarın birer müşteri olarak gördüğü, öğrenim süreci içerisinde işçileştirdiği üniversite öğrencilerinin derneği olarak inşa edilen ve eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitimi savunan; özgür demokratik halk üniversiteleri modeli için mücadelede eden; kampüslerin özgürleşmesini savunan biz devrimci gençler, iktidarın üzerimizdeki planlarına teslim olmayacağız."
 
"Doğanın talanına karşı ekoloji mücadelesini, üniversiteli genç kadınların özgürlük arayışını, ezilen halkların ve inançların örgütlülüğünü, kültür sanat faaliyetlerinin yozlaştırılmasına karşı alternatif bir sanat anlayışının inşasını, homofobi, transfobi ve bifobiye karşı LGBTİ+'ların mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz."