19 Nisan 2024 Cuma

Niyazi Koyuncu'nun konseri iptal edildi

Pendik Halk Eğitim Merkezi'nin etkinliğinde sahne alacak olan Niyazi Koyuncu'nun konseri, belediye başkanıyla aynı görüşe sahip olmadığı için iptal edildi. 

AKP'li Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, kendisiyle aynı görüşe sahip olmadığı için Niyazi Koyuncu'nun 25 Mayıs Çarşamba günü sahil meydanında düzenlenecek etkinlikte sahne alacağı konseri iptal etti. 

Konser yasağını duyuran Koyuncu, Cin'in gerekçe olarak "kendi görüşlerini paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade etmeyeceği" olarak bildirildiğini aktardı. 

Koyuncu, şöyle devam etti: "Müzik yaşamım boyunca gerek ben gerekse muhalif kimliğe sahip dostlarımın birçoğu bu baskı, yasak ve sansür ikliminden payımıza düşen ötekileştirici uygulamalara maruz kaldık, kalıyoruz. Kamu kaynaklarıyla topluma bu tip sanatsal etkinlikler düzenleyen bir belediyenin, salt ‘kendinden olmama' gerekçesiyle üzerine çarpı çektiği müzisyenlere sahne yasağı koymasını kabul etmiyorum. Halkın onlarca sıkıntısını yok sayarak, kendinden olmayan sesi bastırmayı önceleyenlerin müziğimizin sesini kısması, şarkılarımızı yok saymasını utanç verici buluyorum. Düşündüğünü ifade eden sanatçıların etkinlik programlarından çıkarılarak cezalandırıldığı bu anlayışı kamuoyunun önünde mahkum ediyorum. Tüm yasaklara ve ötekileştirme çabalarına rağmen şarkılarımızı hep birlikte ve daha gür söylemeye devam edeceğimizi bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum" dedi.