16 Mayıs 2024 Perşembe

MLPD'den açlık grevcilerine dayanışma mesajı

MLPD, REBELL ve ROTFÜCHSE, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olanlara dayanışma mesajı yayınladı.
Almanya Marksist Leninist Parti (MLPD), gençlik örgütü REBELL ve çocuk örgütü ROTFÜCHSE, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olanlara dayanışma mesajı yayınladı.
 
Mesajda MLPD, Erdoğan yönetimindeki faşist AKP hükümetine karşı yürütülen mücadeleyi desteklediğini belirtti.
 
Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Yeni-emperyalist Türkiye dışa dönük, özellikle Rojava'ya dönük, özel saldırganlığıyla ve içe dönük vahşice baskısıyla kendini ortaya koyuyor. Bu noktada biz de Alman ve Türk hükümetleriin işbirliğine karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Emperyalist dünya sistemi kapsamlı bir istikrarsızlık ve dünya çapında kitleler arasında derin bir güven krizi yaşamakta. Kitleler, kapitalizmin içine savrulduğu barbarlığı istemiyor. Sadece gerçek sosyalizmde gerçekleşecek ve devrimle kazanılan sömürüden ve baskıdan özgürleştirilmiş bir topluma ihtiyacımız var. Bu yüzden emperyalistler arası karşı devrimci ittifak özellikle devrimcilere, Marksist-Leninistlere, demokrasi ve özgürlük için savaşanlara yöneliyor. Geçtiğimiz günlerde, 14 Mayıs'ta Almanya İçişleri Bakanı Seehofer tüm boyutlarıyla PKK'ye yönelik saldırılarını arttırdı.
 
"Fakat elimizde daha güçlü silahlarımız da var, sarsılmaz bir dayanışma ve mücadelede birleşme silahı: Örgütlülüğümüz! Hapishanede yürüttüğünüz açlık grevi eylemini bir kitle mücadelesi olarak sürdürüyor ve hedeflerinize tüm kuvvetinizle yükleniyorsunuz. Lütfen gelecek mücadeleler için daha çok devrimci yaşam gücüne ihtiyacımız olacağını da düşünün.
 
"Almanya'da da (Erdoğan'ın örnek aldığı) Hitler faşizmi altında komünistler açlık grevindeydiler. Aynı zamanda, onların o gün ve bizim de bugün yaptığımız gibi, her devrimcinin yaşam gücüne ihtiyacımız olduğunu ve hiçbir savaşçıdan vazgeçmek istemediğimizi belirttik. Mücadelenizi, sizlerle dayanışma çalışmalarımızı güçlendirmeye ve hükümetlerin ve burjuva partilerin sağcılaşmasına karşı, faşizme ve savaş hazırlıklarına karşı mücadelemizi güçlendirmeye bir çağrı olarak görüyoruz."