17 Nisan 2024 Çarşamba

MLKP: Tek yol halklarımızın faşist şeflik rejimine karşı örgütlü mücadelesidir

Seçimleri değerlendiren MLKP Eşbaşkanları Berçem Güneş ve Kerim Gökdeniz, seçimlerin geride kaldığını ancak faşist ve sömürgeci işgallerin, savaşların sürdüğünü kaydetti. MLKP Eşbaşkanları Güneş ve Gökdeniz, "İşçileri, gençleri, kadınları, yoksulları ve ezilenleri MLKP'ye, FESK'e, KKÖ'ye, KGÖ'ye, HBDH'ye, KBDH'ye ve mücadeleci antifaşist, antişovenist, antisömürgeci partilere, gruplara katılmaya, umudu ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Örgütlenelim, birleşelim, savaşalım" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Eşbaşkanları Berçem Güneş ve Kerim Gökdeniz seçimleri değerlendirdi. Eşbaşkanlar Güneş ve Gökdeniz, mücadeleci antifaşist, antişovenist, antisömürgeci partilere, gruplara katılmaya, umudu ve mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

'EZİCİ ÇOĞUNLUK ERDOĞAN DEFOL DEDİ'
MLKP Eşbaşkanları Berçem Güneş ve Kerim Gökdeniz'in, "Tek yol halklarımızın faşist şeflik rejimine karşı örgütlü mücadelesidir" başlıklı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Faşist şef Erdoğan'ın sırtını faşist yasaklara, devlet terörüne, YSK'ya, polise, jandarmaya, sarayın emrindeki savcılara, hakimlere ve diktatörlüğün tüm ekonomik, mali olanaklarına dayayarak; işkenceci-katliamcı hizbulkontraya değin en azılı halk düşmanlarıyla işbirliği yaparak girdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazandığı açıklandı. Tüm aleyhte koşullara karşın işçilerin, gençlerin ve kent yoksullarının ağırlıkta olduğu ve sınıf mücadelesinin motorları olan büyük sanayi şehirlerinin ve metropollerin ezici çoğunluğu 'Erdoğan defol' dedi. Yurtsever Kürdistan kentleri 'Erdoğan defol' dedi. Siyasal ve toplumsal gericiliğin geleneksel merkezleri ve ırkçı, politik İslamcı partilerin, kontrgerillanın son kırk yıldır neredeyse bir başına faaliyet yürüttüğü, devrimci-demokratik çalışma örgütlenemeyen düşürülmüş kentler Erdoğan'ın arkasında durdu.

'YOKSULLUĞUN DERİNLEŞMESİNİN ÖNÜNÜ DAHA FAZLA AÇACAK'
"Faşist Erdoğan'da merkezileşen diktatörlük 20 Temmuz 2015'teki Suruç katliamıyla başlattığı faşist teröre ve inkarcı sömürgeci savaşa devam edecek. Demokratik hak ve özgürlükleri daha fazla kullanılamaz hale getirecek. İşgücünün yağmalanmasının, kadın kıyımının, iş cinayetlerinin, yoksulluğun derinleşmesinin ve yeni kesimlere yayılmasının önünü daha fazla açacak.

'SİYASAL TOPLUMSAL GÜNDEMİ SOKAKLAR, MEYDANLAR BELİRLEYECEK'
"Burjuva muhalefet halklarımızdan bir daha ki seçime kadar sabretmesini isteyecek. Emekçi solun yasalcı, parlamentarist kesimleri muhalefetçilik oynayacaklar. Devrimciler, Kürt ulusal demokratik hareketi ve tutarlı antifaşistler Erdoğan'ın faşist şeflik rejimine karşı savaşımı yüksek bir fedakarlıkla sürdürecekler. Patron-işçi, zengin-yoksul, ezen-ezilen çelişme ve saflaşmaları, fabrikaların, işletmelerin, sokakların, işçi havzalarının, meydanların damarlarında dolaşmaya, hayatın nabzı olmaya devam edecek. Siyasal toplumsal gündemi yine grevler, direnişler, işgaller, gösteriler, sokaklar, meydanlar belirleyecek.

'EÖİ'NİN SEÇİM POLİTİKALARININ YANLIŞLIĞI GÖZLER ÖNÜNDEDİR'
"Geride kalan dönemde halklarımızın dikkatini, umudunu faşizme, erkek egemen sisteme ve sömürgeciliğe karşı savaşım veren üçüncü cephede birleşmeye, fiili meşru mücadeleye, ezilenlerin birleşik direnişine odaklamak yerine, seçimlere, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesine odaklayan Emek Ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmalarına damgasını vuran politikanın yanlışlığı gözler önündedir. Seçim dönemi, TİP, Sol Parti, EMEP, TKP gibi yasalcı, reformist, parlamentarist partilerin ezilenlerin enerjisini boşa tüketen, grupçu sıradanlık ve kibirle mayalı, CHP yedekçisi konumlarını daha açık biçimde göstermiştir.

'SEÇİMLER GERİ KALDI, FAŞİST VE SÖMÜRGECİ İŞGALLER, SAVAŞ SÜRÜYOR'
"Seçimler geride kaldı. İşgücünün yağmalanması; işsizlik, pahalılık, yoksulluk sürüyor. Seçimler geride kaldı. Söz, basın, toplantı, örgütlenme, eylem haklarının faşist cenderede tutulması sürüyor. Seçimler geride kaldı. Kürt ulusunun inkarcı sömürgeci boyunduruk altında tutulması; ulusal topluluklara karşı ırkçı politikalar sürüyor. Seçimler geride kaldı. Kadın kıyımı ve erkek egemen sistem sürüyor. Seçimler geride kaldı. Alevilere inanç özgürlüğü yasağı, antikapitalist Müslümanlara baskılar sürüyor. Seçimler geride kaldı. LGBTİ+'lara zulümkarlık; doğal çevrenin arsızca tahrip edilmesi sürüyor. Seçimler geride kaldı. Faşist, sömürgeci işgaller ve savaş sürüyor.

'UMUT HALKLARIMIZDADIR'
"Tüm bunlardan kurtuluş için tek yol en büyük fedakarlıklarla mücadeleye devam eden devrimci partilerin saflarında, birleşik devrimci cephede birleşmek, örgütlenmek ve savaşmaktır. Büyük sanayi kentlerinin, metropollerin ve yurtsever Kuzey Kürdistan kentlerinin demokratik, antifaşist, yurtsever ve devrimci potansiyeli harekete geçtiğinde seçim sandıklarına dayalı oyunların, hilelerin hükmü kalmayacaktır. Tıpkı Gezi-Haziran ayaklanmasının, 6-8 Ekim Kobanê serhildanının, sayısız işçi ve öğrenci direnişinin, kadın eyleminin engelleri yıkıp geçtiği gibi. Umut halklarımızdadır.

'UMUDU VE MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
"İşçileri, gençleri, kadınları, yoksulları ve ezilenleri MLKP'ye, FESK'e, KKÖ'ye, KGÖ'ye, HBDH'ye, KBDH'ye ve mücadeleci antifaşist, antişovenist, antisömürgeci partilere, gruplara katılmaya, umudu ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Örgütlenelim, birleşelim, savaşalım."