18 Eylül 2024 Çarşamba

MLKP savaşçısı Şevin Söğüt Bern ve Zürih'te anıldı

İsviçre'nin Bern ve Zürih kentlerinde Zap'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) anıldı.
İsviçre'nin Bern ve Zürih kentlerinde 17 Ağustos'ta TSK'nın Zap'ta gerçekleştirdiği hava saldırısı sonrası ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) anıldı.
 
BERN
 
Bern'de düzenlenen anmaya Türkiyeli onlarca kişi katıldı. Anma Şevin Söğüt şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı. MLKP İsviçre adına yapılan açılış konuşmanın ardından Şevin Söğüt'e ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Çok sayıda sol-sosyalist kurumun katıldığı anmada yapılan konuşmalarda, Söğüt'ün mücadeleci yanı ve taşıdığı fedai ruhu selamlandı. MLKP/Kürdistan Örgütü'nün Söğüt'e ilişkin açıklaması okundu.
 
Şevin Söğüt'ü tanıyanların yaptığı konuşmanın ardından anma "Şehid namırın", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.
 
ZÜRİH
 
İsviçre'nin Zürih kentindeki anma EKM lokalinde Türkiyeli devrimci örgüt ve kurumların katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. MLKP/Kürdistan Örgütü'nün yaptığı açıklamanın okunduğu anmada, MLKP İsviçre adına yapılan konuşma ile devam etti. MLKP temsilcisi, "Bugün ağır bir süreçten geçiyoruz, bu ağır süreçte hepimize görevler düşüyor. Ülkede bir çok cephede partimiz savaşçıları bu ağır süreci göğüslemek adına en ön cephelerde savaşıyor. Ödediğimiz bedeller ağır olsa da sosyalizme olan inancımız bu bedelleri göğüslememizi sağlıyor" denildi.
 
TKP/ML İsviçre Örgütü, Partizan ve Mor Kızıl Kadın Örgütü adına yapılan konuşmaların ardından anma sona erdi.