29 Mart 2024 Cuma

MLKP Kürdistan'dan başsağlığı mesajı

MLKP Kürdistan, Maraş merkezli depremde yaşamını yitirenler için ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, Maraş, Antep, Urfa, Antakya, Adana, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis, Adıyaman ve Batman'nın yanı sıra Suriye kentlerinde etkili olan depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Mereş'e bağlı Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan ve tüm bölgede etkisini gösteren depremde yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

"Deprem doğanın bir gerçeğidir. Depreme karşı koruyucu önlemler birinci derecede devletlerin görev ve sorumluluğundadır. Ancak kapitalist devletlerin amacı insanın insanca yaşamı değildir: Daha çok kar, daha çok sömürüdür. Daha çok savaş ve işgaldir. Halk için bir bütçeleri yoktur. Türk devleti her gün her gün yeni İHA ve SİHA'lar yapmakla övünüyor. Ama saatler geçmesine rağmen deprem alanlarına ulaşamıyor. Halkımızın ve onun devrimci öncülerine karşı savaşta bütün teknik imkanlarını seferber ediyor. Nerede bir devrimci, komünist varsa onu hedef alabilme marifetini bir üstünlük olarak sunuyor. Ama enkaz altındaki binlerce insana ulaşamıyor. Sömürgeci Türk devletinin gerçeği budur! Halklarımızın dermanı, dostu yine halklarımızdır. Halklarımız, dayanışma ve paylaşımla bu sürecin üstesinden gelecektir. Halklarımızın birbirine ulaşması için yardım koridorları oluşturulmalıdır. Sınır kapılarındaki ambargo kaldırılmalıdır. Şam hükümeti Halep'e uyguladığı ambargoya derhal son vermeli, yardım kuruluşlarının ve ailelerin kente ulaşmasını sağlamalıdır."