28 Mart 2024 Perşembe

MLKP Kürdistan: Rojhilat ve İran'daki isyana omuz verelim

MLKP Kürdistan, Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından İran ve Rojhilat Kürdistan'ında süren direniş ve isyanı selamladı, "Ortadoğu'nun özgürlüğü Kürdistan'ın özgürlüğüne sıkı sıkıya bağlıdır" dedi. Açıklamada, "Dört parçadaki bütün devrimciler, ilericiler, demokratlar Rojhilat ve İran halklarının cesaretini kuşanarak sömürgeci faşistlere, bütün gericileri dünyayı dar etmelidir. Dünyanın bütün ilericileri, Rojhilat ve İran'daki isyana bütün güçleri ile omuz vermelidir" çağrısında bulunuldu.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, Mahsa Amini adlı Kürt kadının İran polisi tarafından işkencede katledilmesinin bardağı taşırdığını belirtti, "Rojhilat Kürdistanı isyanda. İran halkları Kürdistan'ın yanında. Başta kadınlar olmak üzere ezilenler sömürgeci faşist molla rejimine sokakları dar ediyor" dedi.

İran halklarının "Jin jîyan azadî", "Kahrolsun diktatörük yaşasın özgürlük" sloganlarını haykırdığı hatırlatılan açıklamada, "Halklar korkuyu yendi. İsyancılar ölüm pahasına faşist devlet güçlerinin üstüne yürüyor" denildi.

MLKP Kürdistan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Halkların patlayan öfkesi karşısında şimdi sömürgeci faşist rejimin dizleri titriyor. İsyancılar, faşist devlet saldırganlarını sokak ortasında cezalandırıyor. Kadınlar özgürlük dansları ile kendilerine biçilen politik islamcı erkek egemen kuralları ateşe atıyor. Direnişçiler işkence merkezlerini yakıyor. İsyan dalgası İran'daki egemen gerici bilinci dağıtarak yeni bir ilerici bilince zemin hazırlıyor.

Rojhilat'ta başlayan ve İran'ı baştan başa saran ayaklanma bir kez daha gösterdi ki, Kürdistan özgür olmadan ne İran ne Irak ne Suriye ne de Türkiye özgür olamaz. Ortadoğu'nun özgürlüğü Kürdistan'ın özgürlüğüne sıkı sıkıya bağlıdır. Dört parça Kürdistan bugün Ortadoğu halklarının politik özgürlük mücadelesinin kaynağıdır. Bu kaynaktan beslenmeyen, bu kaynakla birleşmeyenler özgürlük mücadelesini kazanamaz. Kürdistan'ı sömürgeleştiren ülkelerdeki ezilenlerin kurtuluşu Kürdistan'ın kurtuluşundan geçer. Kürdistan özgürlük mücadelesine sırt çevirenler, şovenizmin, egemen ulus yönetiminin yedeğine düşer.

'İSYAN ATEŞİNİ TUTUŞTURMAK İÇİN BİR KIVILCIM YETERLİ'
Görüldü ki, isyan ateşini tutuşturmak için bir kıvılcım yeterlidir. Sömürgeci faşist baskı ve vahşi kapitalist sömürüye daha fazla tahammül edemeyen ezilenlerde muazzam bir öfke birikmiştir. Bu öfke her an patlamaya hazır bir bombadır. Mesele onu ateşleyecek fitildir. Mahsa Amini, Rojhilat Kürdistan'ında bir fitil oldu. Kürdistanımızda özgürlük bilinci ile donanmış binlerce Mahsa Amini var. Kürdistan kadınları, Kürdistanımızın ve bütün Ortadoğu'nun öncü devrimci halk kahramanlarıdır.

'SÖMÜRGECİ FAŞİSTLERE, GERİCİLERE DÜNYAYI DAR EDELİM'
Kürdistan'ın dört parçası, Rojhilat'taki isyanın yanında saf tuttu. Kürdistan birdir, birleşiktir. Bu bilinç isyan ateşleriyle çelikleşiyor. Özgür Kürdistan mücadelesi, dört parçadaki birleşik devrimlerimizin kaldıracıdır. Dört parçadaki bütün devrimciler, ilericiler, demokratlar Rojhilat ve İran halklarının cesaretini kuşanarak sömürgeci faşistlere, bütün gericileri dünyayı dar etmelidir. Dünyanın bütün ilericileri, Rojhilat ve İran'daki isyana bütün güçleri ile omuz vermelidir. Kürdistan ve Ortadoğu'nun devrim ateşi, dünya ezilenlerinin kurtuluş meşalesidir. Dünyanın her yerindeki ezilenler bu meşelayi yükseltmeli, yeni meşaleler yakmalıdır.

Bizi parçalayanları, ezenleri, sömürenleri yok edeceğiz.
Yaşasın direniş, yaşasın isyan, yaşasın özgür Kürdistan!
Yaşasın İran halklarının isyanı!
Jin jîyan azadî!"