27 Nisan 2024 Cumartesi

MLKP Avrupa: Diktatör Erdoğan ve emperyalist ikiyüzlülüğe karşı sokağa, eyleme

MLKP Avrupa Komitesi, yerli ve mülteci işçi ve emekçileri 28-29 Eylül'de Almanya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmeye çağırdı.
MLKP Avrupa Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de Almanya'ya düzenleyeceği ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada ziyarete ilişkin şu ifadeler yer aldı: "Politik İslamcı faşist Erdoğan 28-29 Eylül tarihlerinde bir dizi görüşmeler, kirli pazarlıklar yapmak için Almanya'ya geliyor. Alman Cumhurbaşkanı'nın davetlisi olarak yapılacak olan bu ziyaret, Erdoğan'ın işlediği katliamları meşrulaştırmanın yanı sıra Alman devletinin ikiyüzlülüğünü, emperyalist çıkarlarını herşeyin üzerinde tuttuğunu göstermesi bakımından da önemli işaretler taşıyor."
 
Erdoğan'ın barış, eşitlik, adalet, özgürlük isteyen tüm işçi sınıfı ve ezilenlere karşı savaş açtığına dikkat çekilen açıklamada, "33 düş yolcusunun katledildiği Suruç katliamıyla başlatılan bu savaşla, başta Kürt halkımız olmak üzere, farklı inançlardan, farklı kimliklerden toplumsal kesimlere diktatöre biat dayatıldı. Kürt halkımız kent kent, sokak sokak, bodrumlarda yakılarak katledilirken, Alevilere dönük sindirme ve asimilasyon politikaları ayyuka çıkartıldı. Evleri, sokakları, tüm yaşam alanlarını kadın kırımhanesine dönüştürülen coğrafyamız, artan sömürü çarkının dişlileri arasında değişik uluslardan ve inançlardan işçilerin iş cinayetlerine kurban edildiği bir mekan haline geldi" denildi.
 
Almanya'nın Erdoğan'ı davet ederek ikiyüzlü tutumunu gözler önüne serdiğini belirten MLKP Avrupa Komitesi, "İzlediği saldırgan, savaşa dayalı politikalar nediyle içte ve dışta sıkışan faşist Erdoğan rejiminin yardımına bir kez daha Merkel hükümeti koşmaktadır" dedi.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Eli kanlı diktatör Erdoğan ve emperyalist Alman devleti ve hükümetinin ikiyüzlü politikalarına karşı yerlisi-göçmeniyle direnişe geçmek, eylemsel protestoslar gerçekleştirmek tamamiyle meşrudur. Kendisine insanım diyen, demokrasi ve özgürlükler yanlısıyım diyen her ulustan işçi ve emekçiler, kurulan-kurulacak olan bu insanlık karşıtı kirli ittifaka "dur" demelidir. Sözkonusu faşist, emperyalist politikaların ancak ve ancak yerlisi-göçmeniyle halklarımızın sokakta kuracağı kardeşlik barikatıyla engelleneceğini unutmayalım. 28 Eylül'de Berlin'de, 29 Eylül'de Köln'de gerçekleştirilecek eylemlere güçlü katılalım."