19 Nisan 2024 Cuma

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er için duyarlılık çağrısı

KDP zindanlarında işkence ve ölüm tehditlerine maruz kalan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in başlattığı ölüm orucu eylemi için duyarlılık çağrısı yapıldı.

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er ile Dayanışma Komitesi, KDP yönetimi tarafından idam cezasına çarptırılarak Hewlêr Hapishanesinde tutulan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in başlattığı ölüm orucu eylemi için duyarlılık çağrısı yaptı.

Komite, yurtsever tutsaklar Er ve Dağ'ın aileleriyle yaptıkları telefon görüşmelerinde işkence ve ölüm tehditlerine maruz kaldıklarını hatırlattı. Açıklamada, "Er ve Dağ, sayım sırasında hakarete uğradıklarını, tepki göstermeleri üzerine darp edilerek, ters kelepçe uygulanarak hücrelere atıldıklarını bunun üzerine 28 Eylül'de ölüm orucuna başladıklarını belirtti" ifadeleri yer aldı.

5 gündür ölüm orucu eylemlerini sürdüren Er ve Dağ'ın can güvenliklerinin tehdit altında olduğu kaydedilen açıklamada, tepkilere rağmen hapishane yönetiminin tutumunun değişmediğine dikkat çekildi.

Dayanışma Komitesi şu çağrıyı yaptı: "Hapishanedeki tutsakların can güvenliğinin sağlanması ve insanca muamele görmeleri en temel insan hakkıdır. Bu hakkın sağlanmasından ise hapishane yönetimleri sorumludur. Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi olarak dikkatlerimiz Dağ ve Er üzerindedir. Hapishane ilgililerini Er ve Dağ üzerindeki kötü muamele ve hak ihlallerine son vermelerini ve can güvenliklerinin sağlamalarını talep ederken kamuoyunu da konu hakkında duyarlı olmaya çağırıyoruz."