2 Mayıs 2024 Perşembe

Maxmur'da katledilen 4 kadın sonsuzluğa uğurlandı

Maxmur mülteci kapına yönelik TSK saldırısında katledilen dört Maxmurlu kadın Maxmur Şehitliği?nde on yolculuğuna uğurlandı.
AKP/Saray rejiminin Maxmur'a yönelik saldırısında hayatını kaybeden 4 kadın Maxmur Şehitliği'nde görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
 
Maxmur Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan cenaze töreninde saldırıda hayatını kaybeden Asya Ali Muhammed (73), Narinç Ferhan Qasım (26) Evin Kava Mahmud (14) ve Eylem Muhammed Emer'in (23) tabutları önünde kadınlar ağıt yaktı.
 
Burada yapılan saygı duruşu sonrası Maxmur'da IŞİD saldırısı sırasında hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat'ın annesi Sultan Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız, Türk devletinin saldırısını kınayarak uluslararası güçlerin ve kurumların sessizliğini eleştirdi.
 
Törende KNK, Tevgera Azadî, Tevgera Goran, YNK, YNDK ve Demokratik Halk Cephesi adına yapılan konuşmalarda, AKP/Saray rejimi protesto edilerek, tüm siyasi taraflara saldırılar karşısında tavır alma çağrısı yapıldı. Ayrıca ulusal birlik ve ulusal kongrenin bir an önce toplanması talep edildi.
 
Konuşmaların ardından kitle yaşamını yitirenlerin 4 kadın Maxmur Şehitliği'nde defnedildi.