28 Mart 2024 Perşembe

Malatya Hapishanesinde jandarma tutukluları taradı

Malatya Hapishanesinde, yakınlarından haber almak isteyen fakat buna olanak sağlanmayan tutuklular isyan çıkardı. Jandarma tutukluların üzerine ateş açtı. İki tutuklunun yaşamını yitirdiği çok sayıda tutuklunun yaralandığı söyleniyor. Elbistan Hapishanesinde de yakınlarına ulaşamayan tutsakların isyan ettiği öğrenildi.

Malatya Hapishanesinde kalan adli tutuklular, depremin ardından yakınlarından haber almalarının sağlanmaması nedeniyle isyan çıkardı. Jandarmanın tutuklulara ateş açtığı ve iki tutuklunun yaşamını yitirdiği çok sayıda tutuklunun yaralandığı bilgisi ulaştı.

Sosyal medyada yayınlanan video görüntülerde, hapishanede görevli askerler ile yerde yatan çok sayıda tutuklu görünüyor. Komutan olduğu tahmin edilen kişi, "Kaç yaralı var" diye sorarken, "7 yaralı" olduğu bilgisi veriliyor.

Videoda karlı zemin üzerinde çok sayıda tutuklunun yattığı görülürken, tutuklulardan birinin yaşamını yitirdiği tespit edilerek, "Bunu çekin bu ölmüş, bunu kenara alın" deniliyor.

ELBİSTAN HAPİSHANESİNDE DE TUTUKLULAR İSYAN ETTİ
Bu arada Elbistan Hapishanesindeki adli tutsakların da yakınlarına ulaşamadıkları için isyan çıkardıkları bilgisine ulaşıldı.