18 Mayıs 2024 Cumartesi

Maduro, Kolombiya ile ilişkileri kesti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro "Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım" dedi. Kolombiya ise kararı tanımadığını duyurdu.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro "Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım" açıklaması yaptı. Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo ise "Maduro'nun tek taraflı olarak diplomatik ilişkileri kesme kararını tanımıyoruz" dedi.
 
'GUAİDO, ABD'NİN KUKLASI'
 
Maduro, başkent Caracas'ta düzenlenen eylemde halka seslendi. Maduro, kırmızı gömlekler giyen binlerce kişinin karşısına dans ederek ve Venezuela bayrağı sallayarak çıktı.
 
"Asla teslim olmayacağını" söyleyen Maduro, "Ülkemin bağımsızlığını gerekirse canım pahasına savunacağım" dedi. Hiçbir şeyden korkmadığını kaydeden Maduro, kendini geçici başkan ilan Juan Guaido'yu ise "Venezuela'yı sömürgeleştirmek isteyen ABD'nin kuklası" olarak tanımladı.
 
KOLOMBİYALI DİPLOMATLARA ÜLKEYİ TERK ETMELERİ İÇİN 24 SAAT VERDİ
 
Muhalefete destek veren Kolombiya'yı eleştiren Maduro, bu ülkeyle diplomatik ve siyasi ilişkileri kestiklerini açıkladı. "Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım" diyen Maduro, bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 24 saat verdi.
 
KOLOMBİYA KARARI TANIMADI
 
Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo Almagro, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Kolombiya ile diplomatik ilişkileri kesme kararını tanımadıklarını bildirdi.
 
Almagro, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Maduro hükümetini tanımadıklarını ve bu nedenle de verdiği kararın "yok" hükmünde olduğunu ifade etti.
 
Bakan Almagro, "Maduro hükümetinin aldığı diplomatik ilişkileri kesme kararını tanımıyoruz" dedi.