25 Nisan 2024 Perşembe

Londra'da yürüyüş

Londra'da bir araya gelen çok sayıda kişili ırkçılığa, faşizme karşı ses çıkardı, siyasi tutsaklarla dayanışma çağrısı yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ırkçılığa ve faşizme karşı yürüyüş düzenlendi. 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü dolayısıyla siyasi tutsakların sesi yükseltildi.

BBC binası önünde Stand Up to Racism ve sendikalar koalisyonunun çağrısıyla binlerce kişi ırkçılığa karşı yürüyüş için birleşti. Eylemde hükümetin göçmenlik karşıtı yasaları ve göçmenleri Ruanda'ya gönderme politikası teşhir edildi.

Londra'da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneğinin de katıldığı yürüyüş boyunca "Hepimiz göçmeniz ve buradayız", "Sınırlar ve uluslar kaldırılsın geri göndermelere son", "Göçmenler günah keçisi değildir", "Bizi asla bölemeyeceksiniz" sloganları atıldı.

Tutsakların Sesi Platformu da eylemde "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" pankartıyla yerini aldı. Young Struglle gençlik örgütü ise ırkçılığa ve baskılara karşı mücadele başlıklı bildirisini yaygın bir şekilde dağıtarak yürüyüşe katılanları 24 Mart günü Gik-Der'de  gerçekleşecek olan "günlük karşı karşıya kaldığımız ırkçılık, muhafazakar hükümetin ırkçı saldırıları ve buna karşı nasıl mücadele ederiz" konulu foruma çağırdı.