28 Mart 2024 Perşembe

Londra'da 'Kasım şehitler ayı' etkinliği

Londra'da düzenlenen "Kasım şehitler ayı" etkinliğinde, "Ölümsüzlerimiz, bu yürüyüşte ısrarın teminatıdır" denildi; göçmen işçi ve ezilenleri MLKP/KKÖ ve KGÖ saflarında örgütlenmeye, bu yürüyüşü büyütme çağrısı yapıldı.

İngiltere'nin Başkenti Londra'da "Kasım şehitler ayı" vesilesiyle anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan gecede sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehitler yaşıyor komünistler savaşıyor", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.

Ölümsüzlerin yaşamları ve mücadelelerinden kesitleri içeren sinevizyonun gösteriminin ardından MLKP temsilcisi konuştu. "Kapitalizm ve onunla birlikte burjuva ideoloji krizde. İnsanlığa savaş, yoksulluk ve yoksunluk dışında bir şey vaat edemiyor. Kaos ve savaş yeni dönemin karakteristiğidir. Ama kapitalizm bir tarafta çürüme yaratırken, diğer tarafta da kapitalizmi gömecek güçler diriliyor. İşte İran'daki halk ayaklanması, kadın isyanı ve nice başkaca veri yeni dönemin diriliş unsurlarıdır" diyen Temsilci, sosyalizmin insanlığın kurtuluşu için bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Rojava devriminin 21. yüzyıl devrimlerine kapı araladığını vurgulayan konuşmacı, onu savunmanın enternasyonalist bir görev olduğunu söyledi.

'MİŞTENUR ARİN'İN, PARAMAZ'IN EMANETİDİR'
TSK'nın Rojava ile Kuzey Doğu Suriye ve Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgalci saldırılara dikkat çeken konuşmacı, "Kobanê 21. yüzyılın Stalingrad'ı, Madrid'i olarak ezilenlerin belleğine kazındı. Kobanê bir kahramanlık destanıdır ve dünya ezilenlerinin zaferidir. Kobanê Miştenur tepesinden Til Temir'e uzanan bir hatta on binler tarafından savunulmuştur. Kobanê bize Arin'in, Paramaz'ın, Sarya'nın emanetidir. Geçit vermeyeceğiz. DAİŞ'i diriltme, Rojava'yı tasfiye etme saldırıları mutlaka yenilgiye uğrayacak" dedi.

'ÇÖKTÜRME PLANI ÇÖKME AŞAMASINA GELDİ'
2015 Saray cuntasıyla birlikte yürürlüğe giren Çöktürme Planı'nın karşısındaki devrimci direnişin rejimin krizini derinleştirdiği belirtilen konuşmada, psikolojik savaşın esaretinden kurtulmanın dönemin temel görevi olduğunun altını çizdi. Beyoğlu kontrgerilla saldırısında olduğu gibi İçişleri Bakanı Soylu'nun çığırtkanlığına rağmen teşhir olduğunu ve yalan kapasitesinin sınırlarına gelindiğini söylenen konuşmada, "İçerisinde geçtiğimiz süreçte rejim, seçim değil savaş hazırlığı yapıyor" ifadeleri kullanıldı.

'NEFES ALMAK İÇİN DEVRİMCİLER GÜÇLENMELİ'
"Nefes almak istiyoruz, bu doğru, ama sandığın kendisi bize oksijen olamaz" denilen onuşmada, halk özsavunması ve devrimci hazırlığın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. MLKP Temsilcisi, konuşmasına şöyle devam etti: "Yedi yıldır süregelen kesintisiz faşist devlet terörü ve işgalci saldırılar altında en küçük bir nefes imkanına Millet İttifakı değil, devrimci direniş sayesinde sahip olduğumuz gün gibi ortada. Tasfiyeci saldırı ve saldırganlığa karşı nefes almak istiyorsak devrimi, Rojava'yı, Rojhilat halklarını, gerillayı, devrimcileri ve halkçı demokratik cepheyi güçlendirmeliyiz."

'MLKP, ÖNDERLEŞME ÇİZGİSİNDE YÜRÜYECEK'
MLKP, ölümsüzler ordusuyla birlikte, sayısız devrimci tutsak ve gaziyi içeren gücüyle çizgisine bağlılık ile yürüyüşünü sürdüreceği belirtilen konuşmada, "Ölümsüzlere sahip çıkmak, insanın en değerli varlığı olan onurlu yaşamı yükseltmenin koşulu" olduğunun altı çizildi.

'ÖLÜMSÜZLERİN ÖNDERLİĞİNDEKİ BU YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜTÜN'
"Ölümsüzlerimiz, bu yürüyüşte ısrarın teminatıdır" denilen konuşmada göçmen işçi ve ezilenleri MLKP/KKÖ ve KGÖ saflarında örgütlenmeye, bu yürüyüşü büyütme çağrısı yaptı.

ÖLÜMSÜZLERİN AİLELERİ: ONLARA SAHİP ÇIKIN
Ölümsüzlerin ailelere adına sahneye çıkan Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Ali Poyraz ve MLKP Onur Üyesi Hasan Çiçek'in yakınları ölümsüzlere sahip çıkma, onların uğruna ölümsüzleştikleri idealleri büyütme çağrısı yaptılar.

HBDH Temcilsi, yaptığı konuşmada ölümsüzlerin izinde faşizmi yıkma savaşımını büyütme çağrısı yaparken Londra Partizan ve MKP Londra Taraftarları da etkinliğe sundukları mesajda ölümsüzleri andılar, birleşik devrimci mücadeleyi büyütme çağrısı yaptılar. Sri Lanka'dan Frontline Socialist Party (FLSP) ise etkinliğe katılarak dayanışma mesajı sundu.

Etkinlik, Zeyno Durar ile Ozan Emekçi'nin ezgileriyle sona erdi.