16 Mayıs 2024 Perşembe

L'Humanite editöründen Paris'teki açlık grevine ziyaret

Fransa'nın başkenti Paris'ta 47 gündür açlık grevinde olan H. Özkan Özdemir, Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran ve SKB üyesi ve BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz'u L'Humanite Gazetesi Editörü aynı zamanda Avrupa Parlamenteri olan Patrick Le Hyaric ziyaret etti.
Fransa'nın başkenti Paris'ta 47 gündür açlık grevinde olan H. Özkan Özdemir, Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran ve SKB üyesi ve BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz'a dayanışma ziyaretleri devam ediyor.
 
Bugün açlık grevi direnişçilerini L'Humanite Gazetesi Editörü aynı zamanda Avrupa Parlamenteri olan Patrick Le Hyaric ziyaret etti.
 
Türkiye hapishanelerinde, Hewler ve Avrupa'da devam eden süresiz açlık grevlerine ilişkin bilgi verildi.
 
Ziyarete ilişkin konuşan H. Özkan Özdemir, "Bu direnişin önemli kazanımları var. Birincisi ideolojik olarak bugünden kazandık diyebiliriz. AKP/MHP iktidarının tüm toplumu susturduğu bir süreçte açlık grevleriyle birlikte insanlar sokakta sözünü söylemeye başladı. Seçim sürecinde AKP diktatörlüğü karşıtı bloka oy verdi. İkincisi ise fiili olarak da kazanımlarımız oldu. Sayın Öcalan'a uygulanan mutlak tecrit esnetildi. Kardeşi ile görüştürüldü, Leyla Güven zindandaydı tutuksuz yargılanıyor, 8 yıl sonra ilk defa 2 Mayısta avukatlarıyla görüştürülmüş oldu ve son olarak da Adalet Bakanlığı görüşme yasağını kaldırdığını açıkladı. Ancak tüm bunlar mutlak tecridin dayandığı politikanın ortadan kalktığı anlamına gelmiyor ve hala bizim talebimiz yerine getirilmiş değil. Bundan dolayı da şimdi tüm gücümüzle yeni bir hamle yapma zamanı" dedi.
 
Ardından konuşan Patrick Le Hyaric, süreci bildiğini Dışişleri Bakanıyla görüşme yaptığını ve bilgilendirdiğini aktardı ve "Böyle önemli bir direnişe karşı Fransız medyasının sessiz kalması sıkıntılı bir durum. Elbette üzerimize düşen görevler var. Biz bir heyet olarak Leyla Güven'i ziyaret ettik. Bundan sonra ki süreçten bizden talepleriniz nedir" diye sordu.
 
H. Özkan Özdemir, "Avrupa'nın çeşitli yerlerinde başlayan süresiz açlık grevlerinin her biri birer mevzi. Bizler AKP'nin kendi hukukunu çiğnediğini biliyoruz ama Avrupa devletleri de birçok sözleşmeye imza atan Türkiye'nin onları yerine getirmesine sessiz kalıyor ve AKP diktatörlüğü bundan güç alıyor" dedi. Süresiz açlık grevinin talepleri çok net. Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve tüm topluma dayatılan hukuksuzluğun son bulması diyen Özdemir, L'Humanite'den Avrupa'nın dört bir yanında sürdürülen açlık grevine dönük sansür ve eyleme yönelik tecridin kaldırılması için harekete geçmelerini istedi.
 
Hyaric, kendilerine de büyük görev düştüğünü aktardı ve basın çalışması yapacaklarını, kendi cephelerinden bu eylemi yaygınlaştıracaklarını belirtti. Leyla Güven'in süresiz açlık grevinin 200 gününde Stalingrad'ta yapılacak insan zinciri eylemine katılacaklarını ve eylemle dayanışmaya devam edeceklerini belirterek başarılar diledi.