28 Mart 2024 Perşembe

'LGBTİQ+ları değil katliam çağrısı yapanları engelleyin'

Eskişehir'de LGBTİQ+lara dönük katliam çağrısı yapan bildirilerin dağıtılmasına tepki gösteren LGBTİQ+ örgütleri, nefret söylemleri ve cezasız kalan şiddete karşı örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kızıl Okyanus LGBTİ+, Türkiye İşçi Partisi (TİP) LGBTİ+ Komisyonu ve LGBTİ+ Meclisleri, Eskişehir'de LGBTİQ+'ları hedef göstererek katliam çağrısı yapan bildirilere ilişkin şehirde bulunan Polen Gençlik Kültür Evi'nde basın toplantısı düzenledi. "LGBTİ+ları değil cinayete teşvik edenleri engelleyin" pankartının asıldığı toplantıda açıklamayı Sude Çağlar okudu.

'BİZ ENGELLENİRKEN ÖLDÜRÜLMEMİZİ İSTEYENLERE GÖZ YUMULUYOR'
Çağlar, Eskişehir Valiliği'nin kent genelinde 15 gün süreyle tüm eylem ve etkinlikleri, müzik festivalini yasakladığını ancak mahallelerde gericilerin LGBTİQ+ların öldürülmesi çağrısı yaparak bildiri dağıtmasına göz yumduğunu vurguladı. "Biz LGBTİQ+'lar her gün yaşam alanlarımızda homofobiye, nefret söylemlerine, tacize, tecavüze, şiddete maruz bırakılırken, var oluşlarımız reddedilirken; yaşamlarımızı tehdit eden, bizleri yakmak ve öldürmek istediğini dağıttıkları broşürde dile getiren tarikatlar engellenmiyor" ifadelerini kullanan Çağlar, heteronormatif devletin nefret suçlarını körükleyerek LGBTİQ+ları evlere hapsetmek istemesine karşı örgütlenmeyi ve mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

'ÖLÜM FERMANLARINIZ BİZİ YILDIRAMAZ'
"Yasaklanan onur yürüyüşlerimizden bizi yıldırmak için açılan onlarca davaya, basın açıklaması engellerinden yurttan atmalara, burs kesmelerden disiplin cezalarına... Hiçbiri bizleri yıldıramayacak. Ne önümüze sıralanan kalkanlar ne de kapılarımıza kadar dağıtılan ölüm fermanlarımız bizi yıldıramaz" diyen Çağlar, iktidarın asıl LGBTİQ+'lara dönük nefret suçları işleyen ve kendilerini katledenleri yargılaması gerektiğini söyledi. LGBTİQ+'lara dönük sistematik hedefleştirme ve nefret politikası yürütüldüğünü vurgulayan Çağlar, başlarına gelecek her türlü şiddetin sorumlusunun erkek egemen heteronormatif devlet olduğunu ifade etti.

'BİZİ HEDEF GÖSTEREREK KAZANAMAZSINIZ'
Çağlar, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi krizin yükünü kaldıramayan iktidar her sıkıştığında LGBTİQ+ları hedef göstermeye devam ediyor. Enflasyonun rekor kırdığı, işsizliğin ve yoksulluğun her gün arttığı ülkede bizi hedef göstererek seçimi kazanabileceğini düşünenler yanılıyor."

LGBTİQ+ hareketinin gün geçtikçe büyüdüğüne işaret eden Çağlar, eşitliği kazanana kadar güçlenmeye ve örgütlenmeye devam edeceklerini belirtti. Çağlar, nefret suçlarını, cezasız kalan şiddeti, trans cinayetlerini durduracaklarını, eşit ve özgür bir dünyayı mutlaka kuracaklarını vurguladı.