1 Mayıs 2024 Çarşamba

'Leyla Güven'in onurlu direnişini selamlıyoruz'

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek için başlattığı açlık grevine ilişkin açıklama yapan Tutsakların Sesi Platformu, Leyla Güven'in direnişini selamladığını belirtti.
Tutsakların Sesi Platformu, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek için başlattığı açlık grevine ilişkin açıklama yaptı. Leyla Güven'in yoluna kararlıca devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu haklı ve meşru mücadelenin  tarafı olduğumuzu belirtiyor ve onurlu direnişi selamlıyoruz" denildi.
 
İmralı Adası'nda katı tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan'dan yıllardır haber alınamadığı kaydedilen açıklamada, "Avukatları ve ailesiyle görüştürülmüyor. Bu durum kaygı vericidir. Faşist Türk devletinin Öcalan'a uyguladığı tecrit saldırısı, Kürt halkımıza yönelik sömürgeci topyekûn imha saldırısının, Türkiye'deki devrimci ve ilerici harekete yönelik tasfiye saldırısının bir parçasıdır. Tecrit saldırısı, faşizme teslim olmayan, insanlık onurundan, özgürlükten yana olan işçilere, aydınlara, gazetecilere, kadınlara, gençlere yönelik bir saldırıdır" diye vurgulandı.
 
Türkiye'de 12 Eylül faşist darbesinden beri tecrit bir işkence yöntemi olarak kullanıldığı hatırlatılan açıklamada, "Tecrit bir insanlık suçudur. Bu duruma müdahale etmeyen; Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi, diktatör Erdoğan'ın suç ortağıdır. İnsan Hakları Haftasında bile bu durumu dile getirmeyen herkesi göreve çağırıyoruz" denildi.
 
Hapishanelerde her türlü hak gasplarına ve tecrite karşı mücadele etmenin herkesin insanlık görevi olduğu vurgulanan açıklamada, "Leyla Güven'in tecride karşı başlattığı bu eylemi sahiplenerek büyütmek bizlerin görevidir. Topyekün saldırıya karşı birleşik mücadeleyle karşı koyuştan başka çare yoktur. Kurtuluş ve kazanımlarımızın tek yolu burdan birlikte mücedeleden geçmektedir" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Halka halka genişleyen açlık grevleri Avrupa'da da yaygınlık kazandı. Bu eylemin tüm devrimci ve ilerici güçler tarafından sahiplenilmesi ve her yanıyla büyütülmesi gerekir. Avrupa'da yasayan Kürdistanlıların KCDK-E öncülüğünde tecride karşı başlattıkları açlık grevlerini selamlıyor ve destekliyoruz. Sayın Öcalan ve tüm devrimci politik tutsaklar üzerindeki tecrite derhal son verilmelidir."