19 Mayıs 2024 Pazar

Leyla Güven'in açlık grevi 129. gününde

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 129. gününde. Tahliye olan tutsaklar evlerinde açlık grevini sürdürüyor, ayrıca HDP Diyarbakır İl Örgütü'nde de eylem devam ediyor.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in, İmralı Hapishanesi'nide bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 129. gününde devam ediyor.
 
8 Kasım 2018'de Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan Güven, tahliye edilmesinin ardından, eylemi evinde sürdürüyor.
 
Aynı taleple Federe Kürdistan Bölgesi'nin Hewlêr kentinde HDP üyesi Nasır Yağız'ın eylemi 116, Strasburg'da 14 kişi ve Galler'de İmam Şiş'in eylemi 90. gününde devam ediyor. Çeşitli hapishanelerde başlayan tutsakların eylemi ise 91 gündür sürüyor. Eylem, 1 Mart'tan beri tüm hapishanelere yayıldı.
 
HDP İL BİNASINDA VE GÖZALTINDA EYLEM SÜRÜYOR
 
HDP Diyarbakır İl Örgütü binasında ise Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 3 Mart'tan beri eyleme destek veriyor. HDP Van Milletvekili Tayip Temel ve Murat Sarısaç ise 8 Mart'ta destek eylemine başladı. Milletvekilleriyle birlikte eylem yapan parti üyelerinden İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer, il binasına yapılan baskında polis tarafından gözaltına alınarak, tutuklandı. Hala gözaltında olan Salih Cansever, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş ise Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde eylemlerini sürdürüyor. 
 
TAHLİYE OLANLAR EVLERİNDE EYLEMDE
 
Erzincan T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde eyleme başlayan Sedat Akın, tahliyesinin ardından Batman'daki evinde sürdürdüğü eylemin 69. gününde. Gurbet Ektiren ise 15 Ocak'ta Bakırköy Hapishanesi'nde başladığı açlık grevi eylemini tahliye olduğu 8 Mart'tan beri Mardin'in Derik İlçesi'ndeki evinde sürdürüyor.