11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kürt şair Cîgerxwîn Dirbesiye'de anıldı

SYPG, Kürt şair Cigerxwîn'in ölümünün 34. yılı dolayısıyla Rojava'nın Dirbesiye kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Kürt şair Cigerxwîn'in ölümünün 34. yılı dolayısıyla Rojava'nın Dirbesiye kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.
 
Dirbesiye Kültür Merkezi'nde yüzlerce kişinin katıldığı anmaya Şehit Aileleri, Aydınlar Birliği, TEW-ÇAND, Dirbesiye Mahalle Meclisi, Mala Jin, Jinwar Kadın Köyü yönetimi, MLKP savaşçıları ve çok sayıda yerel sanatçı-şair katıldı.
 
Etkinliğin yapıldığı salona "Cîgerxwîn'în hayalleri ve umutları Rojava devriminde yaşıyor" pankartı ve yaşamını yitiren şair ve aydınların fotoğrafları asıldı.
 
 
Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Sosyalist bir kurum olarak, parçası olduğumuz komünist hareketin perspektifleri ışığında, Kürdistan'ın öncü sosyalistlerinden olan Cîgerxwîn şahsında, halkımızın tüm ilerici birikimini sahipleniyoruz" dedi.
 
Cîgerxwîn'in Kürdistan tarihinin değeri olduğunu vurgulayan Asya, "Ancak ne yazık ki, kendisini Cîgerxwîn'e yakın olarak tanımlayan kimi çevreler, onun düşünce ve çizgisine sahip çıkamadılar. Cîgerwîn'în hayali, birlik, devrim ve sosyalizmdi. Onun devamcısı olmak ve eğer O'nun hayallerine iyi sahip çıkmak istiyorlar ise devrimin içinde yerlerini almalıdırlar. Bu vesileyle, kendisine ilerici, demokrat, sosyalist diyenlere çağrımızdır. Gelin Cîgerxwîn'in ve bütün şehitlerimizin hayallerine sahip çıkalım. Devrim ve sosyalizm bayrağını birlikte yükseltelim" diye belirtti.
 
Anma, yerel şair ve aydınların Cîgerxwîn'in şiirlerini okumasının ardından Koma Şehid Hogir, Koma Zilan ve Berbanga Rojava Müzik gruplarının Cîgerxwîn'in şiirlerinden bestelenen şarkı ve marşları seslendirmesiyle anma sona erdi.