1 Mayıs 2024 Çarşamba

Komünistler Rojava'da 1 Mayıs çalışmalarını yoğunlaştırdı

SYPG, JKŞ, CKŞ'liler Rojava'nın çok sayıda kentinde yaptıkları çalışmalarla halkı 1 Mayıs'a çağırdı.
SYPG, JKŞ, CKŞ'liler Rojava'nın çok sayıda kentinde yaptıkları çalışmalarla halkı, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a çağırdı.
 
QAMİŞLO
 
SYPG, JKŞ, CKŞ'liler Rojava'nın Qamişlo kentinin Xerbi ve Şarqi bölgelerinde bildiri dağıtımları gerçekleştirdiler.
 
Qamişlo kent merkezinde stant açan komünistler burada yaptıkları konuşmalarla halkı 1 Mayıs'ta gerçekleştirilecek eylemlere katılmaya çağırdı. Diğer yandan kent merkezinde afiş asan komünistler, Xerbi mahallesinde evleri dolaşarak bildiri dağıttı.
 
Akşamları ev ziyaretleri ve halk toplantısı gerçekleştiren komünistler 1 Mayıs'ın tarihçesini anlattı. Bu 1 Mayıs'ın komünistler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğu, işgal tehditlerine ve devrimi boğmaya çalışanlara karşı işçi ve emekçilerin Rojava devrimini daha fazla büyütmesi gerektiği belirtilen konuşmalarda, bütün halkların kendi renkleri ile 1 Mayıs alanlarında yerlerini alması gerektiği ifade edildi.
 
TIL TEMİR
 
Til Temir kentinde SYPG'liler açıklama yaparak 1 Mayıs çalışmasının startını verdi. "Devrimin zaferi için bütün işçiler ve ezilenler birleşin" Kürtçe ve Arapça yazılı pankart açan SYPG'liler halkı 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. SYPG adına konuşan Muhammed Qassem, "1 Mayıs işçilerin ve emekçilerin bayramıdır. 1 Mayıs'ta alanlarda olmak, devrimini savunmak, her bir işçinin ve emekçinin görevidir" dedi.
 
Açıklama "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganları ile sona erdi. Açıklamanın ardından SYPG'liler kent merkezinde stant açarak bildiri dağıttı.
 
DİRBESİYE
 
Diğer yandan Dirbesiye kentlerinde ev ziyaretleri ve bildiri dağıtımı ile çalışmalarını sürdüren SYPG, CKŞ, JKŞ, halkı 1 Mayıs alanlarında olmaya çağırdı.
 
KOBANÊ
 
1 Mayıs çalışmalarını Kobanê'de de sürdüren SYPG, dün kadın heykeli önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı SYPG adına Arjîn Rojava okudu. Açıklamada, 1 Mayıs'ın Rojava devrimini, işçilerin, ezilen halkların bu devrimi büyütmesi açısından oldukça önemli olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında "Bugün 1 Mayıs'ın anlamı Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak, Leyla Güven ve tüm açlık grevcilerinin eylemini desteklemek, Efrîn'in özgürlüğü için mücadele etmek demektir" dedi. 
 
Basın açıklaması "Yaşasın 1 Mayıs" sloganıyla sona erdi. SYPG'liler açıklamanın ardından kent merkezinde 1 Mayıs afişi astı.