17 Mayıs 2024 Cuma

Komünistler Qamişlo halkını 1 Mayıs'a çağırdı

Rojava'da 1 Mayıs çalışmalarını sürdüren SYPG, JKŞ, CKŞ'liler Qamişlo kentinde basın açıklaması yaparak halkı 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı.
1 Mayıs çalışmaların sürdüren Halkların Birlik ve dayanışma Kurumu (SYPG), Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Komünist Devrimci Gençlik (CKŞ) üyeleri, Qamişlo Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Qamişlo halkını 1 Mayıs'a çağırdı.
 
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olan Leyla Güven'e değinen SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Bütün arkadaşlarımız yoldaşlarımız hapishanelerde Leyla Güven'in başlattığı eyleme destek olmak için açlık grevlerini sürdürüyorlar. Bizlerde 1 Mayıs'ta açlık grevindeki yoldaşlarımızın taleplerini alanlarda dillendireceğiz" dedi.
 
1 Mayıs'in tarihçesini anlatan SYPG üyesi Roni Qamişlo, "1 Mayıs Kürdistan'da devrimciler tarafından 1970 yılında ilk olarak kutlandı. 1 Mayıs Kuzey Suriye'de özellikle Baas rejimi tarafından içi boşaltılarak bir pikniğe dönüştürüldü. 1 Mayıs işçi bayramı dışında aynı zamanda ezilenlerin direniş günüdür.  Rojava devriminin ardından 1 Mayıslar devrim kurumları tarafından kitlesel bir şekilde kutlandı. Nasıl ki halklarımız Newroz bayramına, 8 Mart'lara sahip çıkıyorsa 1 Mayıs'ta da aynı coşku ile alanlarda olmalılar" diye belirtti.
 
Arap, Kürt, Süryani halkları ile birlikte 1 Mayıs alanlarında halkların kardeşliğini haykıracaklarını ifade eden Qamişlo, "Bugün Rojava devrimi halkların birlikte yaşamı ile bütün dünya ezilen emekçilerine umut olmuş durumda. Bütün işçilerin, emekçilerin geleceği birbirlerine bağlı. Bu 1 Mayıs'ta Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi ve zindanlarda sürdürülen açlık grevindeki tutsakların taleplerini alanlarda işçilerin direnişi ile birleştireceğiz. Nasıl ki bu topraklarda büyük bir savaş vererek IŞİD çetelerini yok ettik ise şimdi de 1 Mayıs direniş ruhu ile tecridi kıracağız ve faşizmi gerileteceğiz. Bütün halkımızı 1 Mayıs'ta direnişi büyütmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
 
SYPG, JKŞ, CKŞ'liler açıklamanın ardından Qamişlo Belediyesi önünde stant açarak bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.