11 Mayıs 2024 Cumartesi

Köln'de şehitleri anma etkinliği düzenlendi

Köln'de "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla etkinlik düzenlendi.
Almanya'nın Köln kentinde "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla etkinlik düzenlendi.
 
Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlik genç komünistlerin kavgada ölümsüzleşen Erkut Direkçi, Ivana Hoffmann ve Şengül Boran'ın yaşamlarından kesitlerin okunmasıyla başladı.
 
MLKP'nın 24 yıllık geçmişine ilişkin sunumlar yapıldı. 2018 Ağustos'unda ölümsüzleşen Şevin Söğüt'ten İrfan Gerçek'e yine farklı zamanlarda ölümsüzleşen Yeliz Erbay'dan Şirin Öter'e ve Hüseyin Akçiçek'e kadar MLKP savaşçılarının video görüntüleri, konuşmaları ve sürece dair değerlendirmelerı sinevizyonda gösterildi.
 
MLKP ve KKÖ adına yapılan konuşmada "Dönem tereddütte yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür" denildi.
 
Etkinliğin ikinci bölümünde ölümsüzleşenlerin yakınları sahneye davet edildi. Duygu dolu anlarında yaşandığı bölümde Suruç Şehitleri ve Kürdistan Şehitler Komitesi adına konuşmalar gerçekleşti. Ailelerin ardında Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu adına hapishanelerde direnenler için dayanışma çağrıları yapıldı.
 
Etkinlik Hakan Vreskala , Eleonore Fourneau ve Grup Vardiya'nın ezgileriyle sona erdi.