12 Mayıs 2024 Pazar

Köln'de Multikültürel Derneği açıldı

Almanya'nın Köln kentinde Multikültürel Derneği düzenlenen etkinlikle açıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda derneğe üye olma çağrısı yapıldı.
Almanya'nın Köln kentinde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na bağlı Multikültürel Derneği düzenlenen etkinlikle açıldı.
 
Derneğin açılışı ölümsüzleşen dernek emekçileri Erol İspir, Tacim Temel, Elif Özkaytan ve Hasan Karışık şahsında saygı duruşuyla başladı. Derneğin eşbaşkanları yapacakları çalışmalar ve etkinlikler ile ilgili bilgi verdi, derneğe üye olma çağrısı yaptı.
 
Ardından söz alan AGİF Eşbaşkanı Mesut Duman, "Derneksin ve örgütsüz bir ortamı hissetmemek için kurumlarınıza sahip çıkmalayız, yalnızlığı ve bireyciliği değil kolektivizmi ve paylaşımı hissetmek için bu güzel ortamı süreklileştirin. Kurumunuza sahip çıkın" çağrısı yaptı. Duman, "Chemnitz'de başlayan ırkçı saldırılara ve sokaklarda göçmen avına Alman antifaşistleriyle birlikte yanıt verebiliriz" dedi. Faşist NSU cinayetlerini hatırlatan Duman, "NSU cinayetlerinin perde arkası ortaya çıkmadan önce binlerce göçmenin Dortmund ve Kassel'de yaptığı 'onuncu ölüme hayır' yürüyüşlerinden sonra cinayetlerin sona ermesi göçmen örgütlerinin önemini gösteriyor. Göçmenlerin kendi hakları için mücadele etmesinin de doğru olduğunu kanıtlıyor" diye konuştu.
 
Açılış etkinliğine katılan AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk ise Cumartesi Annelerine polisin saldırısına değinerek, her türlü demokratik haka saldıran diktatörlüğe karşı mücadelede sürekliliği sağlamada kurumların önemini vurguladı. Kurumları sahiplenmenin en iyi yönteminin üye olmak ve üye olmak olduğunu belirten Selçuk, "Büyük emeklerle Köln'de yeni bir demokratik merkez açan kurum emekçilerini selamlıyorum" dedi.
 
Etkinlik sanatçı Dilan ve Aras ile Şafak Gündoğan'ın ezgileriyle sona erdi.