2 Mayıs 2024 Perşembe

'Kolluk gücü AKP-MHP adına seçim kampanyası yürütüyor'

HDP'nin Ceylanpınar'dan aday gösterdiği Narin Gezgör ve Mehmet Ali Kahraman'a yönelik engellemeler hakkında konuşan Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "AKP-MHP-kolluk gücü-yargı ittifakının HDP?ye karşı yürüttüğü kirli politikanın farkındayız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Urfa Ceylanpınar’daki seçim bürosu açılışına katılan HDP Belediye Eş Başkanı adayları Narin Gezgör ve Mehmet Ali Kahraman'ın maruz kaldığı polis şiddeti hakkında açıklamada bulundu.

Narin Gezgör'ün gözaltına alındığı olayla ilgili Başaran, “HDP adaylarının seçim kampanyalarına kesintisiz olarak uygulanan polis şiddeti ve gözaltı dalgası, kolluk güçlerinin AKP-MHP ittifakı adına seçim kampanyası yürüttüğünü göstermektedir” diye belirtti. 

“AKP-MHP-kolluk gücü-yargı ittifakının HDP’ye karşı yürüttüğü kirli politikanın farkındayız. Bu politikayı yakından tanıyoruz. Şunu söyleyelim ki, bunu ilk kez deneyenler sizler değilsiniz, ilk kez başarısız olacaklar da sizler değilsiniz” diyen Başaran şunları kaydetti:

“HDP’lileri gözaltına alsanız da, HDP il-ilçe binalarını, seçim bürolarını kuşatsanız da, 1 Nisan 2019 sabahı uyanacağınız yenilgiden kaçamayacaksınız. Gazınız, gözaltı ve tehditleriniz bizi yıldırmadı, yıldıramayacak da. Belediye Eş Başkan adayımız Narin Gezgör’ü derhal serbest bırakın ve bu anlamsız, kirli, çirkin politikadan derhal vazgeçin.”