18 Nisan 2024 Perşembe

Kobanê halkı tecride karşı yürüdü

PKK lideri Öcalan üzerindeki tecride karşı Rojava'da halk sokağa çıktı. Kobanê'de yapılan eylemde, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çağrı yapıldı.

Fırat bölgesinden binlerce kişi Kobanê kent merkezindeki Özgür Kadın Meydanı'nda toplanarak PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecride karşı yürüyüş düzenledi.

Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüş Kobaniya Nû Mahallesi'ne kadar sürdü. Gençlerin ve kadınların yoğun olarak katıldığı mitingde konuşan Fırat Bölgesi Kongra Star Koordinasyon Üyesi Macîda Hesûn, işgalci Türk devletinin tutsakların haklarını ihlal etmesi ve ağır tecrit uygulamalarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterdi.

Uluslararası güçlerin insan haklarına sahip çıktığını iddia ettiğini fakat Öcalan konusunda sessiz kaldığını kaydeden Macîda, Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırılmasının, uluslararası komplonun devamı olduğuna dikkat çekti.

Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle kendilerine ruh ve güç kattığını söyleyen Macîda, "Sömürgecilerden kurtuluş için devrimci halk savaşını sürdüreceğiz. Tüm bölge halkı işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı birlik olmalı ve Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için her gün mücadele etmelidir" dedi.

Mitingde, "Bê serok jiyan nabe", "Bimirin mêtînger", "Berxwedan jiyane" sloganları atıldı.