12 Mayıs 2024 Pazar

Kobanê'de ölümsüzler mezarları başında anıldı

Kobanê'de Şehit Aileleri Kurumu ve SYPG, ölümsüzleri anma etkinliği düzenledi.
Kobanê'de Şehit Aileleri Kurumu ve SYPG, ölümsüzleri anma etkinliği düzenledi. Şehid Dicle Şehitliği'nde yapılan an0maya yüzlerce kişi katıldı.
 
Anmada konuşan Kobanê Asayîş Sorumlusu Salih Kobanê, "IŞİD çeteleri 29 Kasım 2014'te işgalci Türk devletinin de desteğiyle Kobanê'ye saldırdı. Bu vahşi saldırılara karşı özgürlük savaşçıları efsanevi bir direniş sergiledi ve tüm saldırılara cevap verdi. Asayiş güçleri de büyük bir direniş gösterdi ve zafer elde etti. IŞİD çetelerini yenilgiye uğrattı. Kasım ayında yaşanan bu direniş asayişimizin en görkemli zaferlerinden oldu. Direnişinde şehit düşen asayiş güçlerimiz bize bugün büyük maneviyat ve güç vermekte. Onların takipçıleri olacağız. Şehitler ölümsüzdür" dedi.
 
Ardından MLKP adına yapılan konuşmada ise "Öncelikle Kürdistan'ın özgürlüğü için, devrim ve sosyalizm için şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. MLKP, 1994'te Eylülünde kuruluşunu ilan ettikten sonra Kasım ayında ilk şehidini verdi. Erdal Balcı yoldaş 4 Kasım'da şehadete ulaşarak MLKP'yi yeni bir mertebeye ulaştırdı" dedi.
 
Konuşmanın devamında, "Kürdistan'ın özgürlüğü için, sosyalizm için, binlerce şehit ne malın nede mülkün peşine düştüler. Onların tek bir düşü vardı. O da ezilen halkların, kadınların, gençlerin, işçi-emekçilerin, köylülerin özgür ve onurlu bir yaşam kurabilmeleri. Rojava devrimi bize o kapıyı açtı. Halklarımız özgür topraklarda yaşamaya başladı ama şehitlerimizin davası hala devam etmekte. Bugün özel bir süreçten geçiyoruz faşist sömürgeci Türk devleti bizi tehtid ediyor; çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize saldırıyorlar. Bizler şehitlerimize söz vererek sorumluklar aldık. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz bugüne dek ne kadar emek verdiysek iki katını yapmalıyız ki devirmimizi savuna bilelim. Özellikle bugün Efrin topraklarımız işgal altındayken hiç bir gece bizim için rahat geçmemeli bütün aklımızı Efrin'in özgürleşmesine ve savunmamıza yormalıyız ve pratiğe geçmeliyiz. Hepimiz şehitlerimizin mücadelesine daha çok bağlanıp bu düşmanı yenmekle sorumluyuz ve şehitlerimizin davasını tamamlamalıyız, devrimimizi savunup büyütmeliyiz. Şehitler ölümsüzdür. Yaşasın özgürlük yaşasın sosyalizm" diye belirtildi.
 
Son olarak Şehit Ailelerin adına Şînda Kenco bir konuşma yaptı. Kenco, "Eğer bir halkın binlerce şehitleri ve yıllarca süren bir direnişi varsa o halk kazanacaktır. Biz de şehit aileleri olarak verdiğimiz canların hesabını düşmandan soracağız ve onların intikamını alacağız" dedi.
 
Konuşmaların ardırdan mezarlıkta mumlar yakıldı.