18 Eylül 2024 Çarşamba

KNK heyeti Efrin'de özerk yönetim tarafından karşılandı

Efrîn halkı ile dayanışmak için bölgeye heyetlerin ziyaretleri devam ediyor. Sabah saatlerinde bölgeye ulaşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) temsilcileri ETHA'ya değerlendirmelerde bulundular.
Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nden gelen Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) içerisinde yer alan siyasi partiler ve kanaat önderleri Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi tarafından karşılandı. Heyet adına konuşan Şikrullah Hena Emin, "Efrin bütün halkların kardeşliğini simgeliyor. Efrîn halkı ile dayanışmak için buradayız, işgale karşı Başur halkı olarak bu halkın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Efrîn Özerk Yönetimi adına Dr. Şex Osman heyeti karşılayanlar arasında yer aldı.
 
KNK heyetinde yer alan Xalit Kadir ise "Başur halkının direnişe büyük bir desteği var. Faşist işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına karşı Efrîn halkının ve savaşçılarının direnişi bizim bakımımızdan oldukça önemli. Başur halkı işgale karşı sonuna kadar Erin halkının yanında olacak" diye belirtti.
 
İşgalci çetelerin sivilleri katlettiğini dile getiren Kadir, "Bütün Kürt halkı işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırılara karşı Efrîn onurlu bir şekilde direniyor. Bütün Kürt halkı Efrîn’in arkasında Efrîn halkı bu güçle düşmanlarını yenecek. Şu anda Efrîn'de gerçekleşen bir tarihtir. Bu tarih direnen halkımızın tarihidir, bu tarih çağın direnişidir. Efrîn halkı işgale karşı kazanırsa bütün Kürt halkı kazanacak. Efrîn halkının direnişi dünyaya çağrıdır. Efrîn hiçbir zaman yenilmeyecek Efrîn direnişi kazanacak" dedi.
 
KNK heyeti içerisinde yer alan Kürdistan Komünist Partisi üyesi Awaz Amedi, "Biz Efrîn halkı ile dayanışmak için geldik. 53 gündür direnen Efrîn halkının buradaki direnişi bir tarihtir. İşgalci Türk ordusunun saldırısına rağmen Efrîn halkı direnişini sürdürüyor. Uluslararası güçler şu ana kadar saldırılara gözlerini kapatmış durumdalar. Biz buraya Rojava ve Efrîn halkının yalnız olmadığını ve Kürdistan’ın dört parçasının Efrîn'le birlikte olduğunu söylemek için geldik. Efrîn halkı kazanacak biz bu direnişte onların yanında olacağız" diye kaydetti.