12 Mayıs 2024 Pazar

Kızıl Yardım ile dayanışma çağrısı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'ın sol dayanışma örgütü Kızıl Yardım'ın yasaklama girişimlerine ilişkin açıklama yapan AGİF ve Young Struggle, dayanışma çağrısı yaptı.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Young Struggle, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'ın sol dayanışma örgütü Kızıl Yardım'ın yasaklama girişimlerine ilişkin "Bu kez Kızıl Yardım'a dayanışma ellerini biz uzatalım" başlıklı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer Almanya'nın içte baskı ve polis devletinin arttırılması kapsamında sol dayanışma kurumu Kızıl Yardım'ın yasaklanmasını planlıyor. Bugün bütün akımlarıyla emekçi sol saflardan 9 bin üyesi olan Kızıl Yardım, 1975'de kurulmuştu. İlk günden itibaren üyeleri için devlet şiddeti ve baskılara karşı, özellikle de davaların cezalarla sonuçlandığında, hukuksal ve mali destek örgütlüyor" diye kaydedildi.
 
Kızıl Yardım'ın politik aktivistlerin bir sokak gösterisinde veya mahkeme salonunda politik tutsakların yanında olduğu vurgulanan açıklamada, "Göçmen devrimci kurumların kriminalize edilmesine karşı hukuksal ve siyasal teşhir dayanışmasının en ileri örneklerini yarattı. En son politik islamcı DAİŞ eliyle gerçekleştirilen Suruç katliamı sonrası kurumumuz ile birlikte Almanya'nın birçok kentinde paneller ve dayanışma kampanyaları örgütleyerek yaralarımızı birlikte sardık, faşist Erdoğan diktatörlüğünü teşhir ettik" diye belirtti.
 
Yıllardır göçmen devrimcilerin, demokratların, sosyalistlerin ve antifaşistlerin baskı ve devlet terörü söz konusu olduğunda ilk adresin Kızıl Yardım olduğu kaydedilen açıklamada, "Kızıl Yardım, polis şiddetine ve hukuksuzluğuna karşı bizlerin bir güvencesidir. Kızıl Yardım, işçi ve ezilenlerin siyasal sınıf mücadelesinin bir kolektif dayanışma mevzisidir" denildi.
 
AGİF ve Young Struggle, "Yıllardır mücadelenin zor anlarında bize dayanışma elini uzatan Kızıl Yardım'a bu kez biz dayanışma ellerimizi uzatalım. Baskı, şantaj ve yasaklama saldırılarına karşı Kızıl Yardım'ı savunalım. Kızıl Yardım üyesi olalım! Kızıl Yardım'ı mücadelenin her alanında var edelim!" diye kaydedildi.