17 Nisan 2024 Çarşamba

KGÖ'lü kadınlar, Paris'te katledilen devrimciler anısına yazılama yaptı

KGÖ'lü kadınlar 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ı anmak için yazılama yaptı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) gençlik örgütü olan Komünist Gençlik Örgütü'nden (KGÖ) kadınlar, "Kadın devrimini savun" çağrısı yaptı.

"Ivana folgen Rojava verteidigen", "Gerechtickeit für Paris! Frauen gegen faschismus" MLKP/KGÖ yazılamaları yapan komünist genç kadınlar, 10 yıl önce Paris'te katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız (Sara), Leyla Şaylemez (Ronahî) ve Fidan Doğan'ın (Rojbîn) genç devrimci kadınlar için rol model olduğunu kaydeden KGÖ'lü kadınlar, 23 Aralık 2022 tarihinde Türk burjuva devletinin tetikçileri tarafından ikinci Paris katliamının yaşandığını ve üç devrimcinin katledildiğini hatırlattı.

KGÖ'lü kadınlar, "Paris'te son on yılda gerçekleşen iki saldırı için adalet talebi ve her şeyden önce bayrağınızı taşımaya devam etme ve devrim için savaşma sözümüz var. Adalet yerini bulana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diye vurguladı.