20 Nisan 2024 Cumartesi

KGÖ'den komünist gençlik saflarında örgütlenme çağrısı

KGÖ milisleri, İzmir'de yazılama, pankart asma ve sticker çalışması yaptı, gençliğe faşizme karşı mücadeleyi büyütme, KGÖ'ye katılma ve MLKP'nin kızıl bayrağı altında buluşma çağrısında bulundu.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) gençlik örgütü Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) liseli, üniversiteli, işçi-işsiz gençliğe KGÖ saflarında örgütlenme çağrısı yaptı.

İzmir'in birçok mahallesinde "Üniversiteli gençlik KGÖ'de örgütlenmeye", "Genç kadınlar KGÖ'de örgütlenmeye", "KGÖ'ye üye ol, mücadeleyi yükselt", "Gençliğin gücü KGÖ" stickerları ve "KGÖ'ye üye ol" yazılamaları yapan KGÖ milisleri, "Geleceksizliğe ve yoksulluğa karşı KGÖ saflarına" yazılı MLKP/KGÖ imzalı pankartlar astı.

KGÖ milisleri, faşizmi yenmek ve kapitalist sömürü düzenini yıkmak için örgütlenme, devrimci savaşımı büyütme ve sosyalizm için bir adım öne çıkma çağrısında bulundu.

Faşizme karşı birleşik mücadelenin önemine vurgu yapan KGÖ milisleri yaptıkları açıklamada, "Partimiz MLKP, işçi sınıfı ve ezilenlerin savaş kurmayı olarak bedeller kapısından geçerek devrimci savaşımı büyütüyor ve halklarımızın umudu olmaya devam ediyor. Gençliği siyasal ve ideolojik kuşatma altına alarak faşist baskı ve saldırılarla sindirmeye çalışan faşist iktidar her defasında başarısızlıkla baş başa kalıyor. Tarih bir kez daha gösteriyor ki, faşist şeflik rejiminin dayattığı açlık, yoksulluk ve sefalet düzeninin yıkılması görevi gençliğin omuzlarındadır. Gençlik örgütlenmeli, bulunduğu her alanda faşist rejimin saldırısına karşı direnişi büyütmeli ve sosyalizm mücadelesini daha ileri taşımak için bir adım öne çıkıp daha fazla sorumluluk almalıdır. MLKP/KGÖ gençliğin devrimci gücüdür ve gençlik KGÖ saflarında birleşmeli, faşizme karşı direnişi büyütmelidir. Gençliğe çağrımızdır; KGÖ'ye katılın, partimiz saflarında birleşin, faşizme karşı özgürlük ve sosyalizm mücadelesini büyütelim" ifadelerine yer verdi.