27 Temmuz 2024 Cumartesi

KDP'ye karşı protestoya polis saldırısı

Yüksekova'da KDP'nin saldırılarına karşı bir araya gelen kitleye polis saldırdı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde işbirlikçi KDP'nin saldırılarını protesto etmek çok sayıda kişi bir araya geldi. Zagros İş Merkezi önünde toplanan kitleye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Zülküf Uçar, Onur Düşünmez, Gülderen Varlı, Mahmut Dündar, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Necla Demir, Öznur Bartın da eşlik etti.

"Kürdistan faşizme mezar olacak", "Biji berxwedana gerilla", "Biji serok Apo", sloganlarıyla yürüyerek ana cadde üzerinde toplanan kitleye polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Yeşil Sol Parti milletvekilleri polis saldırısına tepki olarak ana caddede pankart açıp oturma eylemi yaptı. Polisler milletvekillerine de saldırıda bulundu. Çok sayıda kişi polis saldırısı sonucu fenalaştı. Duruma tepki gösteren milletvekillerine ise polis "Tahrik ediyorsun, tahrik etme" diyerek tehdit etti.

Polis cadde üzerinde saldırıya uğrayanlara yardımcı olmaya çalışan esnafları da tehdit etti. Kent meydanı tamamen abluka altına alındı.

Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Polis saldırısı sonrası milletvekilleri pankartla kent meydanında "Bimre ixanet" sloganıyla yürüyüşü sürdürdü. Vekiller ardından bir süre oturma eylemi yaptı.