28 Mart 2024 Perşembe

KBG'den 5 Şubat'ta buluşma: Kadınların isyanı değiştirecek

KBG 5 Şubat'ta değiştirme iddiasını ortaya koymak ve güçlendirmek için Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde buluşma düzenliyor. KBG, birlikte tartışmak için kadınları buluşmaya çağırdı.

Yeni yılın ilk eylemini düzenleyen ve 2023'te de sokakta, mücadelede olacaklarını duyuran Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), 5 Şubat'ta Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde buluşma düzenleyecek.

KBG'nin çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: "İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı, bir adamın hepimiz adına karar vererek çıkabildiği rejimi değiştirecek. Tek adamı, tüm tek adamları, bu sistemin erkek siyasetin ta kendisini değiştirecek. Biliyoruz çünkü mücadelemiz bugün başlamadı. Bizler yıllardır, yüzyıllardır mücadelemizle değiştiriyoruz.

Şimdi çok daha güçlü bir biçimde bir arada durmaya ihtiyacımız var. Dayanışmamız, mücadelemiz; seçimlerin, seçim ittifaklarını, ittifakların politikalarının arasına sıkıştırılamayacak kadar büyük. Fakat bu düzenin yerine bir şekilde yenisi kurulacaksa bu bizim sesimizin, sözümüzün, isyanımızın duyulmadığı görülmediği bir düzen olamaz.

İşte bunu anlatmak için değiştirmek için iddiamızı ortaya koymak için birlikteliğimizi güçlendirmek için gelin 5 Şubat'ta buluşalım."