19 Nisan 2024 Cuma

Kayyumlar seçim öncesi 7 parseli satmak istiyor

Diyarbakır'da görevden alınan HDP'li belediye eşbaşkanları açıklama yaparak, kayyumların 7 parseli 884 milyona satışa çıkardığını duyurdu. İhalelere girenlerin gaspçı anlayışa ortak olacağı vurgulanan açıklamada, ihalelerde yer almama çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşil Sol Parti ve Diyarbakır'da görevden alınan belediye eşbaşkanları ile meclis üyeleri, kayyumların taşınmaz satışları satışa çıkardığını duyurdu. HDP Kayapınar İlçe binasında yapılan açıklamada, kayyumların seçimlere kısa bir süre kala kent ormanı arazisini de içene alacak şekilde 112 dönüm araziyi, 884 milyon TL'ye satışa çıkardığı açıklandı. Görevden alınan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Deviren, kayyumların belediyelere ait taşınmaz malları ve araçları yandaşlara peşkeş çektiğini vurguladı.

İMARLI ARAZİ SATIŞA ÇIKARILDI
Deviren, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisine atanan meclis üyelerinin, 11 Ocak 2023'te alınan kararla, Kayapınar ilçesindeki Kayapınar Mahallesi'nde 5 parselden oluşan toplam 98 dönüm araziyi satışa çıkardığını söyledi. Konut alanı imarı olan bu parsellerin yarın saat 10.00'da Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasında yapılacak ihale ile satılacağını aktaran Deviren, satışa çıkarılan arazinin bir kısmının Kent Ormanı olarak planlanan araziler olduğunu belirtti. 98 dönüm arazinin depremde binaların yıkıldığı, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar nedeniyle kentte toplamda 20 bin 359 konut ihtiyacı bulunduğu bir dönemde satışa çıkarıldığına dikkat çeken Deviren, seçimlere kısa bir süre kala gerçekleştirilen satıştan elde edilecek yaklaşık 800 milyon TL'nin kayyum tarafından yandaşlarına dağıtılacağını, seçimde kullanılacağını söyledi.

'YENİŞEHİR'DE 14 DÖNÜM SATILIYOR'
Yenişehir Belediyesi'nin de Fabrika Mahallesi'ni satışa çıkardığını anımsatan Deviren, "Yenişehir Belediyesi kayyumu, yine iki parselden oluşan ve değeri yaklaşık olarak 84 milyon TL olan 14 dönüm imarlı arsayı ayın 30'unda satmak üzere ihaleye çıkarmıştır" bilgisini paylaştı. Kamu kurumlarına ait taşınır ve taşınmaz malların o bölgede yaşayan halkın malı olduğunu vurgulayarak, bu alanların halkın kullanımına açılması gerektiğini belirten Deviren, "Halka rağmen yapılan her işlem halkın malını çalmaktır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

'İHALEYE GİRENLER GASPÇI ANLAYIŞA ORTAKTIR'
Söz konusu arazi satışı ihalesine girecekleri uyaran Deviren, "Bu ihalelere girenler şunu bilsinler ki onlar da gaspçı ve talancı anlayışa ortak olacaklar. Haklarında açılacak tapu iptal davaları ile yatırdıkları teminatlar yıllarca içeride kalabilir, gayrimenkullerini kaybedebilir, ayrıca mahkeme süreci ve sonrasında yapı izni almaları yasal olarak zorlaşacaktır. Halkımızın bize verdiği yetki ile bu işin takipçisi olacağız" diye konuştu.