19 Nisan 2024 Cuma

Katliamın 78. ayında Suruç için adalet mücadelesi sürüyor

Suruç katliamının 78. ayında Kadıköy Halitağa'da yapılan oturma eyleminde, katliamlara karşı adalet mücadelesinin süreceği vurgulandı. Eylemde Suruç'ta ölümsüzleşen Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol'un tutsak edildiği hatırlatılarak, serbest bırakılması istendi.

Suruç katliamı 78. ayında. IŞİD'in yakıp yıktığı Kobanê'yi yeniden inşa için çıktıkları yolda katledilen 33'ler bugün bir kez daha Kadıköy Halitağa Caddesi'nde anıldı.

Anmaya ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı da katıldı.

"Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankart ve düş yolcularının fotoğraflarının taşındığı eylemin basın metnini oğlu Çağdaş'ı Suruç'ta yitiren ve kendi de katliamda yaralan Feti Aydın okudu.

'AİLEMİZ BESRA EROL SERBEST BIRAKILSIN'
Bu topraklarda yaşanan hukuksuzluklara karşı yürütülen adalet mücadelelerine dikkat çeken Aydın, hasta tutsaklara işaret etti. Aydın, "Şu an hapishanelerde bulunan hasta tutuklulardan birisi de, 33 düş yolcularımızdan Evrim Deniz Erol’un annesi Besra Erol’dur. Kemik erimesi, bel fıtığı ve mide hastalıkları olan Besra Erol, ilerleyen yaşına ve gün geçtikçe ağırlaşan hastalıklarına rağmen hapishanede tutulmaya devam ediliyor. Son dönemde hapishanede kalan hasta tutukluların tedavi edilmediği ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği haberleri bizi derinden kaygılandırmaktadır. Başta Suruç ailelerimizden Besra Erol olmak üzere hasta tutukluların tedavilerinin yapılmasını ve hastalıklarından dolayı cezaevinde kalmaya elverişli olmayan tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
2017 Diyarbakır Newroz'unda katledilen Kemal Kurkut, Rabia Naz, Hrant Dink davalarında yaşanan adaletsizlikleri anımsatan Aydın, "Katliam davalarında bunlar yaşanırken adalet isteyenler yargılanmaya devam ediyor. Suruç katliamının 6. yılında birçok şehirde arkadaşlarını anmak isteyen gençler gözaltına alınmış haklarında davalar açılmıştı. Bu davalardan 2'si geçtiğimiz hafta Adana ve İzmir’de görüldü. Görülen iki davada da, katliamları aydınlatmak için gösterilmeyen çaba anmalara katılan gençlere suç delili üretmek için harcandı. Gençlere anmalara neden katıldığı, neden slogan attığı soruldu. Yüzlerce insanın öldüğü katliam dosyalarında yeterli kanıt bulunamayan bir ülkede atılan sloganların suç delili sayılması adalet mücadelesinin en temel nedenidir" vurgusu yaptı.

Aydın başta Suruç olmak üzere tüm hukuksuzluklara karşı adalet mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Basın metninin ardından 33'ler için bir süre oturma eylemi yapıldı.

Düş yolcularının isimlerinin sayıldığı anmada, "Yaşıyor" denildi.

Anma, "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganıyla sona erdi.