18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadınlardan, Seda, Sibel ve Solin'e özgürlük çağrısı

Kadınlar Adana'da eylem yaparak, gazeteci Esra Solin Dal ile kadın özgürlük mücadelesi yürüten Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez'in bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Yoldaşlarını alana dek mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan kadınlar, "Kadın dayanışması ve mücadelesini engelleyemeyeceksiniz" dedi.

Adana Kadın Platformu, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a mazbata verilmeyerek halkın iradesinin gasp edilmesine karşı İzmir'de düzenlenen eylemde gözaltına alınan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi Sedanur Uğur ile Mor Dayanışma üyesi Sibel Örkmez'in tutuklanması ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal'ın Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde çıplak arama işkencesine uğramasına ilişkin İnönü Parkı'nda eylem yaptı.

'TÜM SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN'
"Seda, Sibel ve Solin'e özgürlük! Kadın dayanışması kazanacak" pankartının açıldığı eylemde, basın açıklamasını Mor Dayanışma üyesi Zeliha Korkmaz okudu.

Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı eylem yaptıkları gerekçesiyle tutsak edilen Uğur ve Örkmez'in, siyasi tutsakların koğuşlarına gitme taleplerinin karşılanmadığını söyleyen Korkmaz, "Haftalardır gardiyanların ve cezaevi yönetiminin hakaret ve tehditlerine maruz kalıyorlar. Cezaevi müdürü, milletvekillerinin telefonlarına dahi cevap vermiyor. Erkek devletin örgütlü bir saldırısı olan bu adımlar ve kışkırtmalar, yoldaşlarımızın içeride adli suçlular tarafından darp edilmesine yol açtı. Seda ve Sibel yaşanan tüm hukuksuzluklara, tehdit ve şiddete rağmen dimdik ayaktalar. Bizler de kadınlar olarak birçok ilde olduğu gibi Adana'dan da bir kez daha uyarıyoruz; Seda ve Sibel derhal serbest bırakılsın. Bu şiddete sebep olan tüm sorumlular cezalandırılsın" dedi.

'ONLARCA GAZETECİ HAKSIZ HUKUKSUZ YERE TUTUKLU'
İstanbul'da 23 Nisan'da gözaltına alınan tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Esra Solin Dal'ın, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesine götürüldüğünde çıplak arama saldırısına maruz kalmasına tepki gösteren Korkmaz, "Şimdi ise tek kişilik hücrede tutuluyor. Erkek adalet her gün kadın mücadelesini kriminalize etmeye çalışsa da başaramayacak. Çıplak arama insanlık suçudur. Onlarca gazeteci haksız hukuksuz yere tutuklu bulunuyor. Özgür basını susturamayacaksınız. Arkadaşlarımızın saçlarının tek bir kılına zarar gelirse sorumlusu cezaevi yönetimleri, ilgili bakanlık ve hükümettir. Bizler yoldaşlarımızı alana dek mücadelemize devam edeceğiz. Kadın dayanışması ve mücadelesini engelleyemeyeceksiniz" diye konuştu.