19 Nisan 2024 Cuma

Kadınlardan Kübra için eylem: Birbirimizin elini bırakmayacağız

İktidarın politikaları nedeniyle gelecek kaygısı ve umutsuzluk yüzünden intihara sürüklenen Kübra Ergin için Marmaray'da eylem yapan Kadın Savunma Ağı, depresyon ve intiharların kişisel olmadığını kaydetti. "Biz birbirimizin elini bırakmayacağız" diyen kadınlar, AKP diktatörlüğünün artık hayatlarını çalmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kadın Savunma Ağı, "Bir kadın olarak hiçbir zaman özgür hissetmedim" diyerek yaşamına son veren Kübra Ergin için Marmaray Yenikapı durağında eylem yaptı. AKP-MHP saray iktidarının politikaları nedeniyle umutsuzluğa ve gelecek kaygısına kapılarak intihara sürüklenen Kübra için kadınlar durağa çiçekler bıraktı.

Güvenliğin engel olmaya çalıştığı kadınlar, geri adım atmayarak eylemlerini gerçekleştirdi. "Bu çiçekler Kübra için hesap sormak isteyen kadınlar için" diyen kadınlar, çiçekleri bırakırken halka yönelik konuşmalar yaptı.

"Demokratik bir ülkede yaşamak umudundan vazgeçmiyoruz. Bu karanlık her birimizi boğuyor, her intihar politiktir, cinayettir. Ne yalnızlıktan, ne çaresizlikten ne erkek şiddetinden ne de bu iktidarın politikaları yüzünden, intihar etmek istemiyoruz" diyen kadınlar, 20 yaşındaki Kübra'nın umutlarının kırılması yüzünden intihar ettiğinin altını çizdi.

Kadın Savunma Ağı, "Bu intihar ilk değil, depresyon bu kadar yaygınsa ise kimsenin kişisel sorunu değildir. Umutsuzluğa sevk eden, oylarını çalarak hala kendi iktidarını devam ettirmeye çalışanlar yüzünden. Biz birbirimizin elini bırakmayacağız" dedi.

Bu sırada durakta bulunan kimi erkekler seçimde yaşananların dile getirilmesi üzerine, "siyaset yapıyorsunuz" diyerek kadınları susturmaya çalıştı. Ancak kadınlar, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganıyla karşılık verdi.

AKP diktatörlüğünün artık hayatlarını çalmasına izin vermeyeceklerini kaydeden kadınlar eylemlerini alkışlarla bitirirken, son olarak şunları dile getirdi: "İyi ki kadın dayanışması var, iyi ki kadınlar var."