17 Mayıs 2024 Cuma

JKŞ: Ömer el-Beşir diktatörlüğünü yıkan kadınları selamlıyoruz

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), "Rojava'lı kadınlar olarak bugün Sudan'da Cezayir'de devrimin öncülüğünü yapan kadınları selamlıyoruz" dedi.
Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Sudan'da aylardır ezilen emekçiler, işçiler, kadınlar ve gençlerin Ömer el-Beşir'in diktatörlüğüne karşı direnişine ilişkin açıklama yaptı.
 
Sudan'da ortaya çıkan direniş Arap halklarının başlattığı direnişlerin devamcısı olduğu, Arap halkları Tunus'tan Mısır'a kadar 30-40 yıllık diktatörleri yıktığını kaydeden JKŞ, "Ortadoğu'da yaşayan halklar işçi sınıfı ve emekçileri artık yeni bir yaşam yeni bir dünya istiyorlar. Bunun içindir ki bütün Ortadoğu ülkelerinde devrimci direnişler ortaya çıkıyor. Bütün Ortadoğu ülkelerinde ki direnişlerde devrimin ve direnişlerin öncülüğünü kadınlar yapıyor. Nasıl ki kadınlar Tunus'tan Rojava'ya kadar devrimin temel dinamikleri oldular. Bugün de Sudan'da Ömer el-Beşir diktatörlüğüne karşı başlatılan direnişin öncülüğünü kadınlar yapıyor. Sudanlı kadın Alaa Salah kadın tanrıçaların yolundan giderek Sudan'da 'Kadınların yeri devrimdir' sloganıyla erkek egemen sisteme karşı kadınların varlığını ispatladı. Sudan'da on yollarca dindar siyaset ile kadınların yaşamı kimlikleri yok edildi. Ancak kadınlar bu siyaset karşısında hiçbir zaman baş eğmediler. Sudanlı kadın tanrıça olan Kandakayan'ın yolunu izleyen kadınlar on yıllardır hükmeden diktatörlüğü yıktılar" diye belirtti.
 
JKŞ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Kadınların direnişi Ortadoğu'dan bütün dünyaya derinleşerek devam ediyor. Biz Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) olarak, Rojava'lı kadınlar olarak bugün Sudan'da Cezayir'de devrimin öncülüğünü yapan kadınları selamlıyoruz. Erkek egemen sistem karşısında ki gösterdikleri irade bize güç veriyor. Biz de Rojavalı kadınlar olarak bugün Rojava kadın devrimi ile bütün Ortadoğu ve Dünya kadınlarına örnek oluyor. Biz devrimimizi binlerce kahramanlar tıpkı Arin, Sarya, Avesta, Şilan, Destan, Raperin, ve Berçem'lerin kanları ile kazandık. Bugün Sudan'lı kadınlar da bir kez daha gösterdi ki artık kadınlar erkek egemen ve düşmanca siyasete razı olmayacaklar.
 
"Erkek egemen kapitalist sisteme karşı en büyük gücümüz kendi öz savunmamız ve örgütlü mücadelemiz. Bunun için yine söylüyoruz bizim özgürlük ve eşitlikçi yolumuz kadın mücadelemizin özgürlüğüdür. Nasıl ki kadınlar bütün devrimlerin temeli oldu bugün de Sudan'lı kadınlar Sudan devriminin temeli olacaklar.
 
"Dünyanın bütün kadınları; kadınlar din, bayrak ve farklı siyasi egemenlikler altında köleleştiren kapitalist bütün iktidarlara karşı birleşin."