19 Nisan 2024 Cuma

Jîna'nın katledildiğini duyuran gazeteciler hakim karşısına çıktı

Geçtiğimiz Eylül ayında İran'da saçı göründüğü için gözaltına alınan ve yaşadığı işkencelerle öldürülen Jina Mahsa Amini'nin katledildiğini ilk kez dünyaya duyuran tutuklu gazetecilerin davası 9 ay sonra görülmeye başlandı.

Eylül ayında Jîna Mahsa Emînî'nin katledildiği haberini ilk duyuran gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elaha Mohammadi tutukluluklarının 9. ayında hakim karşısına çıktı.

Hamamihan gazetesi muhabiri Elaha Mohammadi'nin davasının ilki 29 Mayıs'ta yapıldı. Duruşma basına kapalı olarak gerçekleştirilirken sonraki duruşma tarihi belirlenmedi.

Sharq gazetesi muhabiri Nilüfer Hamedi'nin davası ise bugün Tahran'da Devrim Mahkemesinde görülüyor. Gazeteci Mina Akbari, sosyal medyadan mahkemeye dair yaptığı duyuruda, Elaha Mohammadi'nin ailesiyle birlikte çok sayıda kişinin adliye binası önünde Elaha'ya destek için toplandığına dikkat çekti.

Mina Akbari sosyal medyadaki paylaşımında "Tanrıçayı saat 9.40 da siyah camlı bir minibüsle getirdiler ama kimsenin arabaya yaklaşmasına izin vermediler" dedi.