27 Temmuz 2024 Cumartesi

İsviçre'de ölümsüzler anıldı: Savaşmanın mirası ve onurunu devraldık

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında İsviçre'de anma gecesi düzenledi. 29 yıldır savaş altında, nice bedellerle mücadelenin yürütüldüğünün altı çizilen etkinlikte, ölümsüzlerden kavganın ve savaşmanın; mirası ve onurunun alındığı vurguladı.

"Gelenekten geleceğe ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla İsviçre'nin Basel kentinde devrim şehitleri anıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı anmada, şehitlerin mücadelesinin sürdürüleceğinin altı çizildi.

Etkinlikte sık sık, "Parti, Atılım, zafer","Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor", "Şehit namırın", "Yaşasın partimiz MLKP", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü" sloganları atıldı.

Anmaya, Devrimci Karargah, Partiya Kominista Kurdistan (KKP) İsviçre örgütü, Maoist Komünist Parti, TKP/ML İsviçre Örgütü, Partiye Karkeren Kürdistan (PKK) İsviçre, Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) İsviçre, TKP-ML İsviçre Örgütü ve Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) İsviçre yayınladıkları destek mesajları ile katılarak devrimci dayanışma ve siper yoldaşlığı gösterdi.

Union Sendikasında gerçekleşen etkinlikte, salon MLKP ve devrim şehitlerinin fotoğrafı ile donatıldı. Çok sayıda kişinin yanı sıra parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin de katıldığı etkinliğe genç komünistler yürüyüşle katıldı.

Devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanlar anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, devrim şehitlerinin mücadele hayatını anlatan sinevizyon gösterildi.

MLKP: ZAFER UFUKTADIR, YOLDAŞLAR BAŞLAR YUKARI
Ardından MLKP temsilcisi söz aldı. Devrim şehitleri anılarak başlayan konuşmada, şu ifadeler kullandı: "Biz komünistlere ve öncü partiye düşen görev tarih boyunca olduğu gibi ezilenlerden sömürülenlerden ve işgal ve saldırıların hedefi olanlardan yana saf tutmak ve eşit özgür bir dünya için mücadele etmektir" denildi. Ölüm döşeğinde olan sermaye düzeninin en çürümüş ve en vahşi yüzünü gösterdiğine vurgu yapılan konuşmada, "Kürdistan'da ve Filistin'de halklara sömürgeci soykırım saldırganlığı dayatılıyor. Dünya genelinde işçi sınıfına ise işsizlik ve sefalet koşulları dayatılıyor. Genç milyonlara geleceksizliğin dışında bir şey vaat edilmiyor. Kapitalist sistem artık ilerleyemiyor. Kendi sınırlarına ulaşmış ve insanlığın gelişimi önündeki en büyük
engel haline dönüşmüştür. Egemenler artık eskisi gibi yönetemiyor ezilenler ise eskisi gibi yönetilmek istemiyor. Türkiye ve Kürdistan'dan Filistin'e Hindistan'dan Filipinlere ezilenlerin yeni bir dünya hasretini silahlı öncüleri mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Partimiz MLKP bu bağlamda yanmaya
devam eden direniş odaklarından biridir. Ve tam da bu nedenle dostun düşmanın gözü partimizin üstündedir. Zafer ufuktadır yoldaşlar başlar yukarı gözlerimiz ufukta olsun değil on kat yüz misliyle saldırsalar da kazanacağız mutlaka kazanacağız. An serkeftin an serkeftin."

Konuşmanın ardından Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendirildi.

TUTSAKLARIN SESİ PLATFORMU: TUTSAKLARIN SESİ OLALIM
Etkinlik şehit yakınları ve gazilere sunulan karanfillerle devam etti. Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada, siyasi tutsaklara sahip çıkma ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. "Devrimci tutsakları yalnız bırakmamalıyız, bir kart ve mektupla da dayanışma gösterebiliriz" denilen konuşmada, Özgür Düş Postasına yazılar yazarak, yayınları dağıtarak tutsakların Avrupa'daki sesi olma çağrısı yapıldı.

KGÖ: SAVAŞMANIN MİRASI VE ONURUNU ALDIK
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına bir konuşma yapıldı. 29 yıldır sönmeyen, dosta güven, düşmana korku salan bu kavganın ateşinin bedeller ödenerek harmanlandığı kaydedilen konuşmada, "Ateş altında yürünen bu yolda genç komünistler çekinmeden, korkmadan, sakınmadan kavga siperlerinin en önüne atıldı. Komsomolca savaşmanın mirasını ve onurunu bize bıraktılar. Bize bıraktıkları bu bayrak bugün Rojava savaş siperlerinde, Kürdistan'ın dağlarında, Türkiye metropellerinde işçi havzalarına, Avrupa'nın sokaklarında dalgalanıyor. Onların attıkları slogan bugün Kobanê'nin Amed'in İstanbul'un İsviçre'nin sokaklarında yankılanıyor. Yoldaşlar Kızıl Komutan Baran Serhat'ın dediği gibi, 'şehitlere bağlılık değerlere bağlılık, partiye bağlılık somuttur. Lafzi değil eylemlidir.' Bağlılığın ayı Kasım'da bu şiarı kuşanarak ölümsüzlerimize olan devrim sözümüzü yineliyoruz" ifadeleri kullanıldı.