13 Mayıs 2024 Pazartesi

İsviçre'de düzenlenen gecede şehitler anıldı

İsviçre'nin Basel kentinde yüzlerce kişinin katılımıyla "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" gecesi düzenlendi.
BASEL
 
İsviçre'nin Basel kentinde "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla etkinlik düzenlendi.
 
Yüzlerce kişinin katıldığı gece saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından MLKP temsilcisi söz aldı. Konuşmada, "Kasım ayı boyunca devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi. Ailelerimizle buluşmalar gerçekleştirerek ölümsüzlerimizi anmaya çalıştık ve anmaya devam devam edeceğiz" dedi.
 
Zor zamanlardan geçildiğini ifade edilen konuşmada, "Faşist sömürgeci diktatör, işçi sınıfı ve ezilenleri, muhalif olan devrimden, eşitlikten yana mücadele eden herkesi köle haline getirmeye çalışıyor" diye kaydetti. MLKP temsilcisi konuşmasının devamında "Dönem tereddüde yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür" diye belirtti.
 
KKÖ adına yapılan konuşmada ise devrim vurgusunu yineleyerek "Şehitlerin ardından bayraklarını yükselteceğiz" denildi.
 
Şehit yakınları adına yapılan konuşmada, "Kürdistan ve Türkiye'deki devrim ve özgürlük mücadelesinde dimdik ayaktayız. Çünkü bizler bombalar patlarken şehit düşenler için keşke ölen biz olsaydık diyen anaların çocuklarıyız" denildi.
 
Etkinlikte söz alan HDP Diyarbakır eski Milletvekili Nursel Aydoğan ise şunları belirtti: "Bugün Rojava devrimine yönelik saldırılar 3. Dünya Savaşı'nın kendisidir. 100 yıllık faşizme karşı halkların onurlu mücadelesi bugün Rojava'da devam etmektedir. Rojava devrimi 40 yıldır devam eden özgürlük mücadelesinin eseridir. AKP-Erdoğan faşizmi Rojava devriminin başarısı karşısında kendi iktidarları yitirecekleri korkusuyla saldırıya geçmiştir. Rojava devriminin başarıya ulaşması Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'da halkların kazanması demektir. Faşizm kaybedecek, bizler kazanacağız."
 
Geceye TKP/ML İsviçre Örgütü, MKP, PKK, HBDH, TKP/ML YDG, TKİP, TİKB, DKP, KKP'nin gönderdiği mesajlar okundu.
 
Gece Ali Asker, Çağdaş ve Grup Eylül, Hakan Vreskala ve arkadaşlarının seslendirdiği ezgilerle sona erdi.