7 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul Barosu, aidat ödeyemeyen avukatın ismini levhadan sildi

İstanbul Barosu, yoksulluğa mahkum edilen avukatların isimlerini aidatlarını ödemediği gerekçesiyle baro levhasından silmeye başladı. 

Avukatlara yönelik hak gasbı ve saldırılar karşısında sessizliği nedeniyle tepki toplayan İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç ve yönetimi bu kez de aidat ödeyemeyen avukatları barodan atmaya başladı. 

Çok  sayıda avukat geçim sıkıntısı yaşıyorken İstanbul Barosu üyelerinden fahiş fiyatta aidat alıyor. Özellikle mesleğe yeni başlayan avukatlar yoksulluğa mahkum edilirken baro destek olmak yerine üyelikten çıkarıyor. 

9 Mayıs 2024 tarihli Baro Başkanı Filiz Saraç, Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz dahil 11 kişilik yönetim kurulu onayı ile birikmiş aidatını ödeyemeyen bir avukat baro levhasından silindi. Kararda yer alan "tebligata rağmen birikmiş kesenek borçlarını ödememekte direnen2 ifadesi dikkat çekti. 

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, "Avukatlık meslek sorunlarını çözmek yerine sürekli IBAN gönderen baro yönetimi, aidatını ödeyemeyen meslektaşlarımızı "oy birliği ile" aldığı kararla baro levhasından silmiştir. Çözüm yerine sorunları derinleştiren bu yönetim anlayışını kabul etmiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.