19 Mayıs 2024 Pazar

İşsizler kendini yakıyor, Albayrak ekonomiyi uçuruyor

Hatay'da "Çocuklarım aç" diyen Adem Yarıcı kendini yakarken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonominin büyüme eğilimine geri döndüğünü ileri sürdü. Albayrak "Alınan tedbirler meyvelerini vermiş,, çarklar daha hızlı döner hale gelmiştir" dedi.

Hatay'da Valilik önünde bir işsiz 'çocuklarım aç' haykırışıyla kendini yaktı. Adem Yarıcı hastaneye sevkedilirken kalp krizinden yaşamını yitirdi. 

Ekonomik krizin sonuçlarından biri Hatay'da yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada ekonominin büyüme eğilimine geri döndüğünü söyledi. 

Bugüne kadar uygulamaya aldıkları tedbirler ve adım adım hayata geçirdikleri reformların ekonomik göstergelere yansıdığının ileri süren Albayrak, toz pembe bir tablo çizdi: 

"Bu sayede ekonomide güvenin de tesis edilmesiyle çok açık bir iyileşmeyi her geçen gün daha iyi bir noktaya taşıyoruz. Malumunuz enflasyonda, kurda ve faizde, çok bahsediliyor 'şeytan üçgeni' diye. 'Türkiye bununla mücadele edemez, başaramaz' diye çok bahsediliyor. Bu üç alanda sağlanan pozitif gelişmelerle 2020 yılına çok daha iyimser, çok daha pozitif bir iklimde girdik. 2019 yılı gibi zor bir yılı geride bıraktıktan sonra büyümeye odaklandık. Ekonomimiz 2019 yılı ilk çeyreği itibarıyla büyüme eğilimine geri dönmüştür. Alınan tedbirler meyvelerini vermiş, hem ekonomiye duyulan güven iyileşmiş hem de ekonomide çarklar daha hızlı döner hale gelmiştir."

Albayrak işsizlik oranının gerilemeye başladığını da savundu. Oysa ki bu konuşmada bir kaç saat önce, Adem Yarıcı iş talebiyle Hatay Valiliği önünde kendini yaktı.