7 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail son 10 günde 8 okulu hedef aldı

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 38 bin 794'e yükseldi. İsrail ordusu, son 10 günde Filistinlilerin sığındığı en az 8 okulu hedef aldı.

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Zevayide bölgesinde bir evi bombaladı. Saldırıda 6 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Abdullah Azzam Camii'ni hedef aldığı saldırıda ise en az bir kişi katledildi, 15 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen hava saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı, 4 çocuk ise kayboldu. Çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaralılar Avde Hastanesi'ne nakledildi.

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine hava saldırıları düzenledi. İsrail topçu birlikleri de güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerini bombaladı. İsrail savaş uçakları Deyr Belah'a bağlı El-Bereke bölgesinde sivil bir aracı hedef aldığını, saldırı sonucu 3 Filistinlinin öldü.

KAHİRE OKULU ÇEVRESİNDEKİ SİVİLLER HEDEF ALINDI
Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Rimal bölgesinde yerinden edilenlerin sığındığı Kahire Okulu çevresinde Filistinlilerin bulunduğu bir alana insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini belirtti. Basal, saldırıda 9 Filistinlinin katledildiğini kaydetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun İHA ile gerçekleştirdiği saldırıda şarapnel parçaları okulun çevresinde bulunan yerinden edilmiş sivilleri hedef aldı. Sivil savunma ekipleri aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralıyı Gazze'deki hastanelere nakletti.

'SON 10 GÜNDE 8 OKULA SALDIRI DÜZENLENDİ'
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail ordusunun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde son 10 günde 8 okulun hedef alındığını belirtti.

Hedef alınan 8 okuldan 6'sının UNRWA'ya ait olduğunu söyleyen Lazzarini, Gazze'deki savaşın çocukların eğitimini ve çocukluklarını çaldığını kaydetti. Okulların hedef olmaması gerektiğine vurgu yapan Lazzarini, "Uluslararası insani hukukun bariz ve sürekli göz ardı edilmesi hız kesmeden devam ediyor. Gazze'de savaşın tüm kuralları çiğnendi. Ortak insanlığımızı kaybetmek yeni norm haline gelmemeli" ifadelerini kullandı.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 38 BİN 794'E YÜKSELDİ
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 794 Filistinli katledildi, 89 bin 364 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.