7 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail Parlamentosu: Filistin devleti kurulmayacak

İsrail Parlamentosu, "Filistin Devleti'nin kurulmasına karşı çıkan" önergeyi kabul etti.

İsrail Parlamentosu Knesset, yaptığı oylamayla Filistin Devleti'nin kurulmasını reddeden bir kararı kabul etti. 68'e karşı 9 oyla kabul edilen kararda bir Filistin devletinin İsrail için "varoluşsal bir tehdit" olacağı savunuldu.

Muhalefetteki Yeni Umut ve Birleşik Sağ Partisi tarafından sunulan önerge, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun koalisyonundaki bazı partiler ve eski Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz'ın liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi tarafından desteklendi.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ
Filistin yönetimi, İsrail meclisinde "Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan" önergenin kabul edilmesine tepki gösterdi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail meclisinin kararını eleştirerek, "Terörizm, çocukların yanı sıra kadın ve yaşlıları öldürmek için saldırılarını sürdüren işgaldir" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın tanıdığı Filistin devletinin var olduğunun altını çizen Ebu Redine, "Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin devletini tanıyan 149 ülke var. Kimsenin iznine ihtiyacı olmayan bağımsız devletimizin varlığını teyit eden uluslararası tanımalar peş peşe gelmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.