19 Nisan 2024 Cuma

İsrail ordusu Hizbullah'ın Şam'daki kamplarını hedef aldı

Siyonist İsrail Ordusu Suriye'ye dönük saldırılarını sürdürüyor. 2023 yılının ilk beş ayında Suriye'ye dönük 17 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda iki sivil yaşamını yitirdi. Hedef alınan bölgelerde, Suriye Rejim askerlerinin yanısıra İran rejimine ait İran Devrim Muhafız Birlikleri ve Lübnan Hizbullahı'na ait milis güçlerinden kayıplar oldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi (SOHR), Siyonist İsrail ordusunun dün Hizbullah'ın Şam'ın çevre köylerinin bulunduğu yukarı Hefrîna bölgesinde bulunan savunma sistemlerinin bulunduğu üstleri ve Uluslararası Şam Havaalanı'nın bulunduğu bölgeyi füzelerle iki kez vurduğunu açıkladı.

SOHR'un verdiği bilgilere göre, füzeler Rais El Nebi'nin Mesakin garajı yakınlarında Şam hava savunma sistemi tarafından havada imha edildi. SOHR açıklamasında, saldırının ardından ambulansların acil bir şekilde olay yerine vardığını ve yaralıları hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Şam hükümetine yakın haber ajansları ise, Şam'ın güneybatısında ki üslerin hedef alındığını ve bu saldırılar sonucunda maddi hasarlar oluştuğunu yazdı. SOHR bugün yayınladığı açıklamada ise, İsrail saldırılarında beş Suriyelinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in, El Hammah bölgesi ve Şam uluslararası havaalanı çevresindeki mevzileri de hedef alındığını söyleyen SOHR, atılan füzelerden birinin şarapnel parçalarının bölgede bulunan parkın yakınındaki bir alana isabet ettiğine dikkat çekti. Bölgeye yoğun ambulans sevkiyatları olduğu bilgisini paylaştı.

SİYONİST İSRAİL 17 KEZ SURİYEYİ HEDEF ALDI
SOHR 2023 yılında Siyonist İsrail'in Suriye'ye dönük 17 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırıların 13'ünün hava saldırısı, dört roket saldırısı olduğu kaydedildi. Saldırılarda binalar, askeri mühimmat depoları, ve karargahlar, araçlar olmak üzere 38 hedefin imha edildiğini duyurdu. Saldırılarda 48 asker ölürken 37 asker ise yaralandı. Ölen askerlerin 18'i Suriye rejim askeriyken diğerleri Suriye'de bulunan İran Devrim Muhafızları Birliğine bağlı güçlerle birlikte İran'ın desteklediği askeri güçlerden olduğu belirtildi. Saldırılarda biri erkek biri de kadın olmak üzere iki sivilin de hayatını kaydettiğini duyurdu.