18 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail Filistinlilere yine silahla saldırdı

Filistinlilerin 30 Mart'ta İsrail-Gazze sınırında başlattığı protesto gösterileri altıncı haftasında. İsrail askerleri cuma namazı sonrası toplanan kalabalığa silah ve gözyaşartıcı gazla saldırdı.
Siyonist İsrail ablukası altında 2006'dan beri büyük bir insani kriz yaşayan Gazze'deki binlerce Filistinli, 30 Mart'tan bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri kapsamında bugün de sınırda toplandı.
 
"Filistinli İşçilerin Cuması" adı verilen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün altıncı cumasındaki gösterilerin en önemli adresi yine Gazze sınırı oldu.
 
İsrail askerlerinin gerçek mermi ve gaz bombası kullanımına rağmen Gazze'deki Filistinliler sınır hattındaki gösterilerinden vazgeçmiyor.
 
Göstericiler, İsrail'in 2006'dan bu yana Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasını ve 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin İsrail'in gasbettiği topraklarına geri dönüş haklarının verilmesini talep ediyor.
 
Önceki gösterilerde olduğu gibi protestocular cuma namazını yine sınırda kıldı. Filistinlilerin barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri Gazze sınırının 5 farklı bölgesinde gerçekleştirildi.
 
Göstericiler, İsrail'in keskin nişancılarından korunmak için yine sınırda lastik yaktı.
 
İSRAİL UÇURTMA UÇURANLARI HEDEF ALACAK
 
İsrail, abluka altındaki Gazze sınırında devam eden gösterilerde Filistinlilerin uçurtmalara molotof kokteyli bağladıkları iddiası ile keskin nişancılar tarafından hedef alınacağını açıkladı.
 
Bu uçurtmalar nedeniyle İsrail tarafında yangınlar çıktığı öne sürülerek, bu iddiayla İsrail ordusunun gösterilerde uçurtma uçuran kişileri hedef alabileceği kaydedildi.