29 Mart 2024 Cuma

İsrail askerleri Batı Şeria'da dokuz Filistinliyi katletti

İsrail askerleri Batı Şeria'da Cenin kampına baskın düzenledi. Saldırıda, aralarında yaşlı bir kadının da bulunduğu dokuz Filistinli katledildi. Bir hastaneye de göz yaşartıcı bomba atan siyonist İsrail askerleri hasta çocukların boğulmasına neden oldu.

Siyonist İsrail askerleri sabah saatlerinde Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na baskın yaptı. Çıkan çatışmada dokuz Filistinli katledildi, 20 Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin mülteci kampına düzenlediği saldırıda gerçek mermi kullandığını açıkladı. Yaralı 20 Filistinliden dördünün durumunun ağır olduğunu açıklayan Filistin Sağlık Bakanı Mai al-Kaila, İsrail askerlerinin Cenin'deki bir çocuk hastanesine göz yaşartıcı gaz attığını, çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

Haaretz gazetesi, Filistinlilerle İsrail askerleri arasındaki çatışmanın İsrail ordusunun sabah saatlerinde Cenin Mülteci Kampı'na zırhlı araçlar ve buldozerlerle gelmesiyle başladığını, İsrail askerlerine Cenin Tugayı adlı grup tarafından silah ve ev yapımı patlayıcılarla karşılık verildiğini duyurdu.

YIL BAŞINDAN BU YANA BATI ŞERİA'DA 29 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Saldırının ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı uluslararası topluma ve ABD'ye "acilen müdahale etme" çağrısında bulundu. Dün Cenin Mülteci Kampı'nda yaşayan 20 yaşındaki bir Filistinli bir İsrail askerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurularak katledilmişti.

Son saldırıyla birlikte yıl başından bu yana İsrail'in Batı Şeria'da katlettiği Filistinlilerin sayısı 30'a yaklaştı. İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem geçen yıl yaklaşık 150 Filistinlinin İsrail tarafından öldürüldüğünü ve bunun 2004'ten bu yana en yüksek rakam olduğunu açıklamıştı. Siyonist İsrail rejimi, öldürülenlerin çoğunun silahlı grup militanları olduğunu iddia ederek katliamı meşrulaştırmaya çalıştı.

FİLİSTİN'DE ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, katliam saldırısının ardından üç günlük yas ilan etti, Filistin'de bayraklar yarıya indirildi. Filistin yönetimi de İsrail ordusunun Cenin baskını üzerine olağanüstü toplandı.