11 Mayıs 2024 Cumartesi

İspanya'lı komünistlere hapis cezası

İspanya devleti, Rojava devrimini destekledikleri gerekçesiyle PML (RC) Genel Sekreteri ve savaşçılarına hapis cezası verdi.
İspanya devleti, Rojava devrimini destekledikleri gerekçesiyle 27 Ocak 2016'da Valle (Vadi) Operasyonu adı altında Marksist Leninist Parti (Komünist Yeniden İnşa) PML (RC), yönetiminin büyük bir bölümü ve enternasyonalist savaşçılarını tutuklamış ve partiyi bir yıllığına yasaklamıştı.
 
31 Ekim'de sonuçlanan mahkemede partinin dört üyesine 2 yıl hapis cezası verilirken Genel Sekreter Roberto Vaquero'nun ise daha yüksek hapis cezası aldığı belirtildi.
 
PML (RC) yaptığı yazılı açıklamada, İspanya devletinin komünistlere verdiği cezasına karşı acil eylem çağrısı yaptı. 1 Kasım'da Valencia, Barcelona, Madrid, Castellon, Tarragona, Mallorca, Cuenca, Terrassa, Oviedo, Granada ve Donosti'de eylem gerçekleşecek. Barcelona'da Türk konsolosluğu önünde protesto edilecek.
 
PML (RC) açıklamasıda "Sakin denizler iyi gemici yetiştirmez. Roberto yoldaşımız bütün parti için geçerli olduğu gibi vazgeçmeyecek. Bütün güçlerimizi seferber ederek sokağa çıkacağız. En iyi savunmamız faaliyetlerimizi bugünden daha yüksek bir düzeye geliştirerek devam etmektir" diye belirtildi.