26 Nisan 2024 Cuma

'İspanya Fas sınırındaki cinayetleri durdurun'

AvegKon'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Derneği Duseldorf'ta, Halkevleri de Brüksel'de eylemler yaptı, "İspanya Fas sınırındaki cinayetleri durdurun" dedi.

AvegKon'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Derneği Duseldorf'ta, Halkevi de Brüksel'de eylemler yaptı, "İspanya Fas sınırındaki cinayetleri durdurun" dedi.

AvegKon'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Derneği, Sınırdışıları Engelleyelim Örgütü ve Sol Parti ile birlikte Duseldorf'taki Eyalet Meclisi önünde eylem yaptı, "İspanya-Fas sınırındaki cinayetleri durdurun" dedi.

Eylemde AGİF adına yapılan açıklamada, Fas ile İspanya sınırındaki can kaybının açıklanandan daha fazla olabileceğine işarete edildi.

İspanya Cumhurbaşkanı Pedro Sanchez'in Fas yetkililerine "büyük çabaları ve olağanüstü işbirliği için teşekkür ederiz" sözü hatırlatıldı, "İnsan hayatının AB'nin dış sınırlarını kapatmaktan daha az değerli olduğu açıktır. Sánchez'in yaptığı açıklamalarda eski sömürgelere karşı Avrupa ırkçılığı dile geliyor" denildi.

Katliam karşısında AB’nin tutumu eleştirilirken, "AB'nin sınırında öldürülen ve istismara uğrayan her mülteci için hesap vermesini talep ediyoruz" denildi.

Sığınmanın bir insan hakkı olduğu vurgulanırken, "Suçlu, mülteciler değil, ülkelerini yok eden, yağmalayan ve onları kaçmaya zorlayan sistemdir" diye belirtildi.

 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Halkevi, Luksemburg Meydanı'nda eylem yaptı. 

Eyleme, kağıtsız mülteciler de katılarak, konuşma yaptı.

Yaşanan mülteci ölümlerini bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Halkevi, İspanya ve Fas'ın katliamdan sorumlu olduğunu belirtti, AB’nin sessizliğini de eleştirdi.